Lionel Messi, Dünya Kupası’nda Maradona’yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda son 16 turu heyecanı yaşandı. Arjantin ile Avustralya’nın karşı karşıya geldiği müsabakaya Lionel Messi damga vurdu. Dünyaca ünlü futbolcu, Diego Armando Maradona’yı geride bıraktı. Avustralya kalecisinin yaptığı hata dikkat çekti.

Lionel Messi, Dünya Kupası’nda Maradona’yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata
Yayınlama: 03.12.2022
A+
A-

2022 Dünya Kupası Son 16 Turu’nda Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele Ahmad bin Ali Stadyumu’nda oynandı. Kritik müsabakada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak görev aldı. Zorlu mücadeleye damga vuran isim Lionel Messi oldu. Arjantin’in yıldızı, Diego Armando Maradona’yı geride bıraktı.

Arjantin formasıyla son kez Dünya Kupası’nda mücadele eden ve turnuvada şampiyonluk hedefleyen Lionel Messi futbolculuk kariyerinde 1000. kez sahaya çıktı. Dünyaca ünlü oyuncu müsabaka öncesinde büyük bir ilgi gördü. Tribünde bulunan taraftarlar ile birlikte foto muhabirleri Arjantinli yıldızın fotoğrafını çekmek için adeta birbiriyle yarışa girdi.

Lionel Messi ailesi, Avustralya maçında Arjantinli yıldızı yalnız bırakmadı. Lionel Messi’nin eşiyle birlikte çocukları Thiago, Mateo ve Ciro tribündeki yerini aldı.

PENALTI BEKLENTİSİ

Heyecan dolu karşılaşmanın 4’üncü dakikasında Arjantin atağında Papu Gomez’in çaprazdan içeri çevirdiği meşin yuvarlak hemen önündeki Baccus’a çarptı. Bu pozisyonun ardından Arjantin’de futbolcular ve taraftarlar penaltı itirazında bulundu. Müsabakanın hakemi oyunu devam ettirdi. VAR’dan da bir uyarı gelmedi ve Arjantin’in itirazları karşılıksız kaldı.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Maradona'yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata

TANSİYON YÜKSELDİ

Kritik mücadelenin 34’üncü dakikasında Aziz Behich ile Lionel Messi arasında tansiyon kısa süreli yükseldi. İki futbolcu arasında yaşanan tartışmayı müsabakanın hakemi Szymon Marciniak büyümeden önledi.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Maradona'yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata

MESSI PERDEYİ AÇTI

Heyecan dolu müsabakanın 35’inci dakikasında sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı top yeniden Arjantinli futbolcularda kaldı. Ceza yayı gerisinden Mac Allister’ın derinlemesine pasında penaltı noktası üzerinde Otamendi’nin yumuşattığı topa Lionel Messi sol ayağının içiyle düzgün ve sert vurdu. Ryan’ın müdahale edemediği top uzak köşeden ağlarla buluştu: 1-0.

Lionel Messi profesyonel kariyerinde çıktığı 1000’inci resmi maçında 789’uncu kez gol sevinci yaşadı. Opta’nın verilerine göre; Profesyonel kariyerinin 1000’inci maçında 789’uncu golünü atan Lionel Messi, Dünya Kupası’nın eleme aşamalarındaki ilk golünü kaydetti.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Maradona'yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata

MARADONA’YI GERİDE BIRAKTI

Lionel Messi, Avustralya’ya attığı golle birlikte Diego Armando Maradona’yı geride bıraktı. Arjantinli yıldız, Dünya Kupası tarihinde en fazla gol sevinci yaşayan ikinci Arjantinli futbolcu oldu. İşte Dünya Kupası’nda en fazla gol atan Arjantinli futbolcular:

1 – Gabriel Batistuta: 10
2 – Lionel Messi: 9
3 – Diego Armando Maradona: 8

RYAN’DAN İNANILMAZ HATA

Zorlu mücadelenin 57’nci dakikasında Avustralya savunmadan kısa paslarla çıkmaya hazırlanırken Rowles’in kendisine gönderdiği topta kaleci Ryan, ceza alanı içinde Rodrigo de Paul ve Julian Alvarez’in kendisine pres yaptığı pozisyonda çalım atmayı denedi. Bu sırada topu kapan Julian Alvarez kale alanı sağ çaprazından bomboş durumda meşin yuvarlağı kaleye yuvarladı. Arjantin bu golle Avustralya karşısında 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

GOODWIN HATAYI AFFETMEDİ

Avustralya Milli Takımı müsabakanın 77’nci dakikasında rakip yarı alana çok adamla yüklendi. Aziz Behich’in ortasında Arjantin savunması topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Goodwin meşin yuvarlağı ceza sahası dışında önünde buldu ve bekletmeden vuruşunu yaptı. Goodwin’in şutunda Arjantin savunmasına çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Maradona'yı geride bıraktı! Tecrübeli kaleciden inanılmaz hata

AZİZ BEHİCH MÜTHİŞ TAŞIDI

Heyecan dolu müsabakanın 81’inci dakikasında Avustralya yine sol kanattan etkili geldi. Aziz Behich taç çizgisi önünde buluştuğu top sonrası inanılmaz hareketlerle rakiplerinden birer birer sıyrılıp kale alanına doğru sokuldu. Çaprazda son hareketi de yapıp şutunu çeken Aziz Behich’in kaleye giden meşin yuvarlağına son anda Fernandez ayak koydu.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.