Kral ile Miçotakis’in Londra’da ‘ilginç gündemi’

İngiltere’yi ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Kral Charles ile de bir araya geldi. Euronews’un aktardığına göre, Windsor Kalesi’ndeki görüşmede, Prens Philip’in ailesine ait olan Yunanistan’daki yazlık evin daha iyi korunması ve restore edilmesi konuşuldu.

Kral ile Miçotakis’in Londra’da ‘ilginç gündemi’
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

İngiltere Kralı Charles’ın geçen yıl hayatını kaybeden babası Prens Philip Yunanistan doğumluydu ve Yunan ile Danimarka kraliyet ailelerinden geliyordu.

Kral ile Miçotakis’in Londra’da ‘ilginç gündemi’

Bu arada görüşmede Miçotakis’in de, Kral Charles’dan British Museum’da sergilenen Elgin Mermerleri’nin Atina’ya iadesini istediği basına yansıdı. Atina’daki Akropol’ün bir parçası olan 2 bin 500 yıllık Elgin Mermerleri, heykeller, yazıtlar ve mimari parçalardan oluşuyor. Mermerler, 1801-1812 arasında, o dönemde İngiltere’nin Osmanlı İmparatorluğu nezdindeki büyükelçisi İskoçyalı Elgin Lord’u Thomas Bruce tarafından Atina’dan Londra’ya götürüldükleri için bu isimle anılıyor. Elgin Mermerleri’nin aidiyeti meselesi, İngiltere ile Yunanistan arasında yıllardır anlaşmazlık konusu.

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş