Kiracısın kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısında

Bayrampaşa’da kiracısının kapısını baltayla kırdığı için hakkında, “silahla konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Kiracısın kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısında
Yayınlama: 29.11.2022
A+
A-

İstanbul Bayrampaşa’da 11 Ocak tarihinde meydana gelen olayda iddiaya Suriyeli Amina Hasan ve Rahaf Shaham oturdukları evin kirasını uzun süre ödemedi. Kirayı alamayınca sinirlenen ev sahibi 93 yaşındaki Naim Akgün baltayla kapıyı kırdı. İçeri giren Akgün evin içindeki kapılara ve camlara da zarar verdi. Olayın ardından Akgün hakkında, “Silahla konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan dava açıldı.

“2 KİŞİYE KİRAYA VERDİM 20 KİŞİ KALMAYA BAŞLADILAR”

Naim Akgün hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Naim Akgün ve avukatı katıldı. Müştekiler ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada savunma yapan sanık Akgün, “Evi iki kişiye kiraya verdim. Evde 20 kişi kalmaya başladılar. Evi tadilat yapıyorken 8- 10 kişi bana saldırdılar” dedi.

“KENDİ MALIMA NEDEN ZARAR VEREYİM”

Kendisinin kimseye saldırmadığını ve kapıyı kırmadığını anlatan Akgün, “Ben kiracılarla uğraşmamak için evi oğluma devrettim. Kira ödemediklerini öğrenince evden çıkmalarını istedim. Olay tarihinde yan evdeki kiracı evi berbat bir şekilde bıraktığı için tadilat yapmaya gitmiştim. Elimde balta bu yüzden vardı. Ben kiracının kapısını kırıp zarar vermedim. Bir kapı 15 bin değerinde kendi malıma neden zarar vereyim” dedi.

Hakimin, “Emniyette kızgınlıkla kiracılarımın kapısına vurdum demişsin” diye sorması üzerine Akgün, “Onu dediğimi hatırlamıyorum, ben 93 yaşındayım” dedi. Alınan savunmanın ardından mahkeme olay anına ilişkin görüntülerin incelenmesi ve tanık dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş