Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi kent merkezine asılan “Yüreğin yetiyorsa” afişi kaldırıldı

Mersin’de Ülkü Ocakları Toroslar İlçe Başkanlığı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kent ziyareti öncesinde hazırladığı “Şayet yüreğin varsa buraya gel” yazılı pankart polis ekiplerince kaldırıldı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi kent merkezine asılan “Yüreğin yetiyorsa” afişi kaldırıldı
Yayınlama: 23.01.2023
A+
A-

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye seslenip, “Teslim edeceksin yanındaki çocukları” demişti. Bahçeli ise buna karşılık, “Şayet yüreğin varsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim” cevabını vermişti.

AYNI GÜN KALDIRILDI

MHP liderinin bu sözleri Mersin‘in Toroslar ilçesinde pankart olarak ilçenin girişine ve ocak binasına asıldı. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesinde pankart iki parti arasında kriz çıkarttı. CHP tarafından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvuru üzerine pankart, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından asıldığı gün kaldırıldı.

“KILIÇDAROĞLU’NU TEHDİT ETMEK KORKAKLARIN HADDİ DEĞİLDİR”

CHP Toroslar İlçe Başkanlığı’nca söz konusu pankart ile ilgili savcılığı suç duyurusunda bulunuldu. İlçe Başkanı Cumali Akbaş tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin karşısında, oyunlarını bozmak için kararlılıkla duran ve gerçekleri her zaman cesurca konuşan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etmek, gizlice ve sinsice pankart asan korkakların haddi değildir” ifadelerine yer verildi.

“ACİZ PROVOKASYONLARINIZDAN KORKMUYORUZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da sosyal medyadan durumu tepki gösterip, “Mersin’de sokağa çıkacak yüzü olmayanların sokağa asılan bir pankarta sığınmalarını elbette anlayabiliriz. Bu ötekileştirici nefret dilini kabul etmiyor, aciz provokasyonlarınızdan korkmuyoruz! Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu ahlaksızlığı kınıyorum” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş