Kerem Aktürkoğlu: Gruptan lider çıkmak istiyoruz

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, “Bizim galibiyet isteğimiz var. Çok iyi hazırlandık. İlk maçtan bizim de eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz. Portekiz’in analizini yaptık. Galibiyet alıp, gruptan lider bir şekilde çıkmak istiyoruz” dedi.

Kerem Aktürkoğlu: Gruptan lider çıkmak istiyoruz
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında yarın BVB Dortmund Stadymu’nda Portekiz ile karşılaşacak. Bu mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu açıklamalarda bulundu. Sözlerine Gürcistan maçında attığı gol hakkında konuşarak başlayan Kerem Aktürkoğlu, “Bunu şakasını yapıyordum golden beri. Yolda 3 kez kaçırdım. Ondan sonra süreç uzun sürdü. Sağıma bakıyorum yedek kulübesi benle koşuyor, arkamdan sesler geliyor. Kaleye gidecektim ama sonra oradan atmak istedim. Kolay gözüken bir o kadar da stres anlamında zor bir goldü. Bütün ülkenin gol atamamı beklediğini hissediyordum. Kolay, güzel ama anlamlı gol. Ülkemiz için güzel bir başlangıç yapmamız gerekiyordu. Önemli olan galibiyetti. Golün bir önemi yok” ifadelerini kullandı.

“GRUPTAN LİDER ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Hiçbir futbolcunun maçlara mağlubiyet veya beraberlik için çıkmayacağını belirten Aktürkoğlu, “Ben öyle düşünüyorum. Bizim galibiyet isteğimiz var. Çok iyi hazırlandık. İlk maçtan bizim de eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz. Portekiz’in analizini yaptık. Galibiyet alıp, gruptan lider bir şekilde çıkmak istiyoruz” sözlerini sarf etti.

“BÜYÜK MAÇLARIN EN BÜYÜK PAROLASI SABIR”

Sabırlı olmaları gerektiğini aktaran 25 yaşındaki futbolcu, “Bizim turnuva boyunca takım olarak sabır bizim en büyük parolamız. Bundan önceki kritik maçlarda heyecanımıza yenik düştüğümüzü düşünüyorum. Heyecanlı bir milletiz. Bu bende de çok fazlasıyla var. Bence büyük maçların en büyük parolası sabırlı olmak. Sahada sabırlı olursak neler yapabileceğimizi gösterdik. Hazırlık maçları sonuç olarak kötü gözükebilir ama oyun olarak çok anlamlı noktalara dokunduğumuzu düşünüyorum. Sabır bence yarınki maçın anahtar kelimelerinden biri. Sabırlı olursak, oyun planımızı sahaya yansıtabilirsek galibiyetle ayrılmamız kaçınılmaz olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Savunmayı iyi şekilde yapmaları gerektiğini söyleyen Kerem Aktürkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İlk maçta verdiğimiz pozisyonlar bizi sıkıntıya soktu. Portekiz’e karşı oyun planımızı daha farklı olacaktır. Takım savunmasını en iyi şekilde yapmamız lazım. Ben de takım savunmasını iyi yapanlardan biriyim. Çok fazla takım savunmasına yardıma geliyorum. Yarınki maç bireysel performansların öne çıkacağı bir maç. En önemli şey takım savunma. İnşallah yarın bunu sahaya yansıtırız.”

“YARINKİ MAÇIN ANLAMININ FARKINDAYIZ”

Portekiz maçının anlamlı bir maç olduğunu belirten Aktürkoğlu, “Biliyoruz ama bunları söylendiği için biliyoruz. Güzel bir istatistik değil. Son Dünya Kupası elemesinde bizim için güzel sonuç değildi, elemelerden elenmiştik. Bunlar bizi etkilememesi gerekiyor. Büyük seviyedeki oyuncular bunlara takılı kalırsa performansını yansıtamaz diye düşünüyorum. Bunları düşünüp sahaya çıkmamalıyız. Yarınki maçın bizim ve ülkemiz için çok anlam taşıdığının da farkındayız” dedi.

Milli takıma destek olmaya giden vatandaşlarımız hakkında da konuşan milli futbolcu, “Biz birlik olursak çok güzel şeyler başarabilecek bir ülkeyiz. Biz sahada en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde dışarıdan birlik olunca, görüntüleri gördükçe çok etkileniyoruz. Kahvede, çay bahçesinde maçı birlikte izleyen taraftarlarımızın görüntüsünü görmek, stada gelen taraftarlarımızın görüntüsünü görmek bizi çok mutlu ediyor. Ülkenin bizden beklentisini biliyoruz. Geçen maç herkes kırmızıydı. Bu maç beyaz olacağız. İnşallah herkes beyaz forma ile gelir, burayı bembeyaz yaparız” ifadelerini kullandı.

Kerem Aktürkoğlu sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“2008’de de büyük heyecan yaşadık. Ben televizyonda izlerken bunun hayalini kurarak buralara geldim. Yakın tarihte aklımızda hep 2008 var. Biz de bunu değiştirmek istiyoruz. Çünkü başarıya aç bir ülkeyiz. İlkleri başaran milli takım jenerasyonu var. Çok kaliteli bir takımız. Ben çok büyük hayaller kuruyorum ama bu hayalleri çok dile getirmek istemiyorum. Bazen dile getirmek sıkıntı yapabiliyor. Portekiz’i geçersek gruplardan sonraki aşamaya bakacağız. Böyle ilerlersek başarabiliriz. Bunu sahaya yansıtmak çok önemli. İnşallah bunu sahaya yansıtabiliriz.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş