Katı kişi sendromu nedir? Stiff Person Sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Arama motorlarında sıklıkla aratılanlar arasında katı kişi sendromu yer alıyor. Vatandaşların merak ettikleri arasında yer alan katı kişi sendromu hakkında merak edilenler var. Peki, Katı kişi sendromu nedir? Stiff Person Sendromu nedir, belirtileri nelerdir?

Katı kişi sendromu nedir? Stiff Person Sendromu nedir, belirtileri nelerdir?
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-

Son günlerde sıklıkla duyduğumuz katı kişi sendromu hakkında merak edilenler var. Vatandaşlar ise katı kişi sendromu nedir? aramasını sıklıkla yapıyor. Gündemde olan katı kişi sendromu hakkında merak edilenler ise haberimizde yer alıyor. İşte tüm merak edilenler…

KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?

Katı kişi sendromuilerleyici katılık ve sertlik ile karakterize etyolojisi belirsiz nadir bir nörolojik hastalıktır. Sertlik öncelikle gövde kaslarını etkiler ve spazmların da birlikteliği ile postural deformitelerle sonuçlanır. Kronik ağrı, bozulmuş hareketlilik ve lomber hiperlordoz genel belirtilerdir. Spazmlar şiddetli ve öngörülemeyen bir şekilde ortaya çıkabilir ve bazen kemikleri dahi kırabilecek seviyeye ulaşırlar. Hastalar bazen ses ve dokunmaya çok duyarlı hale gelirler ve bu durumlar spazmları tetikleyebilmektedir. Hastalığın kesin mekanizması belirgin değildir. SPS hastalarının, nadiren genel popülasyonda görülen glutamik asit dekarboksilaz antikorlarına sahip olduğu tespit edilmiştir. Bu antikorların hastalığın nedeni olduğu düşünülmektedir.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş