Kars buz kesti

Kars’ta önceki gün etkili olan kar yağışı ve tipi dün sabah saatlerinde buzlanmaya neden olunca sürücüler zor anlar yaşadı, TIR’lar ilerlemekte güçlük çekti.

Kars buz kesti
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Kent genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi sonrası Kars-Iğdır kara yolu üzerindeki Digor ilçesine bağlı 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi’nde bazı TIR’ların yolda kalması nedeniyle ulaşım tek şeritten sağlandı. Yoğun sis ve buzlanma nedeniyle saatlerce mahsur kalan TIR sürücüleri, Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan kumlama ve tuzlama çalışması sonucu yollarına devam etti. Sürücüler, kara yolları ekiplerinin yollarda buzlanmaya karşı tedbir almasını istedi. Soğuk hava Arpaçay ilçesinde de etkili oldu. En düşük hava sıcaklığının sıfırın altında beş dereceye kadar düştüğü ilçede Ardahan’ın Çıldır ilçesiyle bağlantıyı sağlayan kara yolu buz tuttu.

Batıda yağmur, doğuda kar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre hava sıcaklıkları Türkiye genelinde biraz artarak mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Tahminlere göre bu hafta Türkiye’nin batı bölgelerinde ve kuzeyinde yağmur, doğusunda ise kar bekleniyor. Bugün hava İstanbul’da ve Marmara’nın güneyi ile Orta Karadeniz’de yağmurlu olacak. Doğu Anadolu’da ise karlı karışık yağmur yağacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı Iğdır, Ağrı, Muş gibi illerde çarşamba günü de sürecek. Perşembe günü Marmara, Ege ve Akdeniz’de yağışlı geçecek. Yağış, cuma günü İç Anadolu ve Karadeniz’de de görülecek. Cumartesi Trakya’da, pazar günü ise Türkiye’nin batısında yağış bekleniyor. –HABER MERKEZİ 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş