Japonlar ev işlerinde yardımcı olan robot geliştirdi: Tek komutla çalıyor!

Japon firma tarafından geliştirilen yapay zeka destekli robot, tek söz komutuyla tabakları, yiyecek ve içecekleri ev içinde dilediğiniz yere taşıyabiliyor.

Japonlar ev işlerinde yardımcı olan robot geliştirdi: Tek komutla çalıyor!
Yayınlama: 27.05.2023
A+
A-

Bir Japon yapay zeka girişimi, yemek masasına tabak ve çeşnileri ya da kanepeye kitap ve içecekleri getirmek gibi sözlü komutlara yanıt olarak eşyaları teslim edebilen ev kullanımı için bir robot geliştirdi.

Tokyo merkezli Preferred Robotics Inc. tarafından geliştirilen “Kachaka” adlı dikdörtgen robot, tekerleklerle donatılmış özel olarak tasarlanmış bir masanın altına bağlanıyor.

Yaklaşık bir robot elektrikli süpürge büyüklüğündeki cihaz, nesne masaya konulup komut verildiğinde, bir uygulama üzerinde önceden kaydedilmiş olan evdeki belirli bir konuma bir nesne gönderebiliyor.

Ayrıca, günlük olarak ürünleri teslim etmek için belirli bir zaman ayarlayabilen sahibine kitap ve dergi de getirebiliyor.

HARCANAN ZAMANIN KISITLAYACAK

Sensörler ve bir kamera ile donatılmış olan robot duvarlara, mobilyalara veya diğer engellere çarpmıyor. Yapay zeka teknolojisi, odadaki insanları veya mobilyaları bulmak ve robotun izleyeceği en iyi rotaya karar vermek için kameranın görüntülerini analiz ediyor.

10 kilogram ağırlığındaki robot, ekli masa da dahil olmak üzere 20 kg’a kadar taşıyabiliyor. Saniyede 80 santimetre kadar hızlı hareket ediyor.

Preferred Robotics, robotu kullanmanın, uzaktan çalışma gibi insanların evde daha fazla zaman geçirdiği durumlarda ev işleri için harcanan zamanı kısaltacağını umuyor. Ayrıca Robot, ikili veya üçlü raflı bir masayla birlikte geliyor ve 1800 dolar fiyatla satılıyor. 

2014 yılında kurulan firma, yapay zeka teknolojisi ve süper bilgisayarlar aracılığıyla insanlara yardımcı olan robotlar sağlamayı amaçlıyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.