Jandarma ekiplerinden kaçak kazıya suçüstü

TARİHİ ESER OLABİLECEĞİ DEĞERLENDİRİLEN 1 ADET TAŞ ESER İLE BİRLİKTE YAKALANAN ŞÜPHELİLERİN İKAMETLERİNDE YAPILAN ARAMALARDA, 1 ADET 9 MİLİMETRE ÇAPINDA SERİ NUMARASIZ VE RUHSATSIZ TABANCA, 1 ADET BOŞ ŞARJÖR, 1 ADET JENERATÖR, 1 ADET DEMİR MANİVELA, 1 ADET POWERBANK VE KABLOSU, 1 ADET ARAZİ TARAMA CİHAZI, 1 ADET ARAZİ GÖRÜNTÜLEME TABLETİ VE ÇANTASI ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma ekiplerinden kaçak kazıya suçüstü
Yayınlama: 16.01.2023
A+
A-

Eskişehir’de iş makinesi ile kazı yapan 5 şüpheli jandarma ekiplerince suçüstü yakalanırken, yapılan aramalarda 1 adet tarihi eser niteliğinde taş ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Seyitgazi Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Doğançayır Mahallesi’nde kaçak kazı yapıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmada sonucu Doğançayır Mahallesi Şanlının Kuyu mevkiinde O.K ., H.K., B.Ö., G.S. ve H.E. isimli 5 şüpheli şahıs iş makinesi ile kaçak kazı yaptığı esnada suçüstü yakalandı. Tarihi eser olabileceği değerlendirilen 1 adet taş eser ile birlikte yakalanan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 9 milimetre çapında seri numarasız ve ruhsatsız tabanca, 1 adet boş şarjör, 1 adet jeneratör, 1 adet demir manivela, 1 adet powerbank ve kablosu, 1 adet arazi tarama cihazı, 1 adet arazi görüntüleme tableti ve çantası ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlem başlatılırken ele geçirilen tarihi eser Eskişehir Müze Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Jandarma ekiplerinden kaçak kazıya suçüstü
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş