İYİ Partili Ağıralioğlu’ndan yaylım ateşi: Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nda adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili ateş püskürdü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına itiraz eden Ağıralioğlu, “Masada bize pusu kuruldu” dedi.

İYİ Partili Ağıralioğlu’ndan yaylım ateşi: Kemal Bey’in adaylığını dayatmasına itiraz ediyorum
Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, bugün saat 16.00’da basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu. TBMM’de kameraların karşısına geçen Ağıralioğlu, Millet İttifakı’nda adaylık sürecinde yaşananlarla ilgili ateş püskürdü.

“KURUCUSU OLDUĞUMUZ MASA PUSU KURULMASINDAN RAHATSIZIZ”

Ağıralioğlu, “Millet tercihi ile baş başa kalmamıştır. Tercih sıkışmıştır. Mutabakat diye başladığınız şeye sadakat göstermek zorundasınız. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız.” dedi.

Ağıralioğlu’nun açıklamalarından satırbaşları;

“Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır. Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız.

Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50’yi bir geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkit ederken, iktidarda kalmak için her yolu mubah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik. Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra kaybederiz korkusuna rağmen adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Buna ilaveten belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik. Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz.”

Adaylık oylamasında yoktum ben bu konuda itiraz ediyorum. Partim adına konuşmuyorum kendi adıma konuşuyorum.”

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi destekleyeceksiniz?

— Haberler.com (@Haberler) March 20, 2023

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş