İstanbul merkezli 8 ilde yatırım dolandırıcılarına operasyon: 103 gözaltı

Kendilerini yatırım uzmanı olarak tanıtarak, kurdukları sitelere para yatıranların hesaplarını sıfırlayan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 8 ildeki operasyonlarda 103 şüpheli yakalandı.

İstanbul merkezli 8 ilde yatırım dolandırıcılarına operasyon: 103 gözaltı
Yayınlama: 07.04.2023
A+
A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Amorfx ve Balansfx isimli sitelerine yatırım yapanlar şikayette bulunularak para yatırdıkları halde paralarını çekmek isterken hesaplarının sıfırlandığı iddia edildi.  Şikayetçilerin hesaplarında önce artı bakiyeler oluştuğu, daha sonra kendilerini yatırım uzmanı olarak tanıtan kişilerin yönlendirmesiyle kaldıraçlı işlemlerde terste bırakıldıkları, oluşan zararı giderme bahanesiyle sisteme sürekli olarak para yatırmak zorunda bırakıldıkları belirlendi. Bir süre sonra hesaplarında biriken miktarları çekmek istediklerinde paranın sıfırlandığı kaydedildi. Sitelerin isim değiştirerek Balansfx1, Balansfx2 gibi isimler alarak şikayetçilerin zarara uğratılmaya devam edildiği, organize suç örgütü tarafından eylemlerinde kullanılmak üzere çok sayıda kişi ve banka hesap bilgileri temin edilerek şirketler kurulduğu tespit edildi.

13 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Bunun üzerine “Suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “Bilişim sistemlerinin, Banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından 126 şüpheliye yönelik gözaltı talimatı verildi. İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyonlarda 126 şüpheliden 103’ü yakalandı. Şüphelilerden 7’sinin  cezaevinde, 3’ünün de yurtdışında olduğu belirlendi. Diğer 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.