İsrail Dışişleri Bakanlığı: Hizbullah, tüm kırmızı çizgileri aştı

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oren Marmorstein, Hizbullah’ın Golan Tepeleri’nde bir futbol sahasını hedef alan saldırısı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumartesi günkü katliam Hizbullah’ın tüm kırmızı çizgilerini aşması anlamına gelmektedir” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı: Hizbullah, tüm kırmızı çizgileri aştı
Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marmorstein, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “İran’ın Lübnan’daki ileri karakolu Hizbullah dün Mecdel Şems’te bir katliam gerçekleştirdi: futbol oynayan masum çocuk ve gençler öldürüldü. İran’ın uzun kolu Hizbullah, ateşini sivil halka yöneltti. Hizbullah Yahudi ya da Yahudi olmayan ayrımı yapmaz ve amacı kim olursa olsun İsrail vatandaşlarını öldürmektir. İnkârlarının aksine, Hizbullah dünkü katliamdan kesin olarak sorumlu olan bir örgüttür. Çocuklarımızı ve kızlarımızı öldüren roket bir İran roketiydi ve Hizbullah bu roketleri cephaneliğinde bulunduran tek terör örgütüdür. Cumartesi günkü katliam Hizbullah tarafından tüm kırmızı çizgilerin aşılması anlamına gelmektedir. Bu, başka bir orduyla savaşan bir ordu değil, kasıtlı olarak sivillere ateş açan bir terör örgütüdür” diye konuştu.

 

“KARŞILIK VERİLECEK”

 

İsrail’in bu saldırıya karşılık vereceğini belirten Marmorstein, “İsrail meşru müdafaa hakkını ve görevini kullanacak ve katliama karşılık verecektir. İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak ilan etmeli, İran’a ağır yaptırımlar uygulamalı ve Hizbullah’ı da terör örgütü ilan ederek gerçekleştirdiği korkunç çocuk katliamının tüm sorumluluğunu ona yüklemelidir. Dünyanın Lübnan için de yıkıcı olacak geniş çaplı bir savaşı önlemesinin tek yolu Hizbullah’ı Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararını uygulamaya zorlamaktır. Şimdi bunu diplomatik yollardan yapmak için son dakikadır” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş