İSO heyeti Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Heyeti, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Şırnak’ta en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyen Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş, “Bu bölgede yatırım yapmak isteyenlerin emrindeyiz. Çünkü işsizlik bir bölgenin geri kalması ve huzursuzluğundaki en büyük etken” dedi.

İSO heyeti Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Hüseyin Çetin, Faruk Sarı ve İSO meclis üyeleri ile Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş ve Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zekeriya Ökten katıldı.

Toplantıda, bölgedeki istihdamın artırılması için meslek liselerinin ve diğer tüm okulların eğitim niteliğinin artırılması gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda bölgedeki kaynakların doğru kullanılması gerektiği vurgulandı.

İSO heyeti Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

BAHÇIVAN: KAYNAKLARI DOĞRU KULLANMALIYIZ

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bu bölgede fazlasıyla kaynak var. Türkiye’nin kaynak problemi yok. Şırnak’ın da Cizre’nin de Hakkari’nin de kaynak problemi yok. Bizim için sorun bu kaynakları doğru, yeterli ve zamanında kullanamamak. Biz bu elimizdeki kaynakları doğru ve planlı şekilde kullanmadığımız müddetçe bugün var dediğimiz petrolün bugün istikbal gördüğümüz güneşin, rüzgarın bir süre sonra bizim için bir umut olmaktan çıkma riski var. Onun için kaynakları doğru kullanmak ve kaynakları doğru yönlendirmek noktasında bize bir görev düşüyor. İşin özü insan. Bu bölgenin gelişmesine ve bu bölgenin kalkınmasına dönük en büyük katkıyı sunacak olan yine bu bölgenin insanı olacak. Bu bölgenin insanının başarılı olmasının tek yolu var o da insanların geleceğini doğru planlamak ve o insanların eğitimini doğru şekillendirmekten geçiyor. O nedenle bizim dün imzalamış olduğumuz Mesleki Eğitim İş Birliği projesi inşallah size vereceğimiz ilk destek olacak” diye konuştu.

GELİŞ: BÖLGEDE YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERİN EMRİNDEYİZ

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Geliş, “Dün İstanbul Sanayi Odamız, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim ve valiliğin öncülüğünde Meslek okulları iş birliği protokolü içi ben şahsım, camiam ve meslek sahibi olma hedefi olan arkadaşlarım adına İSO Başkanımız Sayın Erdal Bahçıvan’a, meclis başkanımıza ve değerli üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum. Bölgemiz her konuda geleceği olan ve umudun olduğu yerin en somut göstergesidir. Bunu bugün de yarın da göreceksiniz. Şırnak petrolün başkenti. İlk defa ülkemizde bu kalitede petrol çıkıyor. Yüce Rabbim bereketini artırsın, ülkemizin bütçesine bereket katsın, cari açığı kapatsın, gönül açığımızı güçlendirsin. Bugün Kalkınma Yolu Projesi dünyayı ilgilendiren bir proje ve biz mihenk taşı gibi Suriye, Irak ve Türkiye’nin üçgenindeyiz. Silopi ve Cizre ilçemiz bu işin ana ağı. Bu projenin dünyayı ilgilendirdiği kadar ülkemizi ilgilendirdiğini ve adı üzerinde ülkemizin kalkınmasına katkı sunacağına inanıyoruz, yol boyu sanayileşme, tesisler olsun. Şırnak ilimiz Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip, yaş ortalaması 19. Biz farklı sektörler veya tekstil sektörüyle ilgilenen dostlarımızı da Şırnak’ta ağırlamak istiyoruz. Sektörel bazda da bu seyahatlerin yapılmasının çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu konuda İstanbul’un en büyük sanayi odası İSO’nun bir büyüğümüz olarak bize öncülük ve rehberlik yapmasını istiyoruz. İnanın burada uzun süredir yaşanan sorunların en büyüğü işsizlik. Bu bölgede yatırım yapmak isteyenlerin emrindeyiz. İşsizlik de bir bölgenin geri kalmasında ve huzursuzluğundaki en büyük etken” dedi.

YILDIRIM: ÜLKENİN KATMA DEĞERE İHTİYACI VAR

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ise “Dünden beri burada mutlu insanları gördük. Geleceği olan mutlu insanlardı. Gelecekte inşallah daha ileriye giderler. Tekstil tabi istihdam açısından çok önemli ama şehrin katma değerli üretimlere biraz daha kafa yorması gerekiyor. Çünkü ülkenin katma değere ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş