İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı

SARICAKAYA VE KOZA TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ’NDE GÖREVLİ KOZABİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI RAMAZAN IŞIK ŞÖYLE KONUŞTU; “BURSA KOZABİRLİĞİ’NE BAĞLI BİR KOOPERATİFTEYİZ. SARICAKAYA VE KOZA TARIM SATIŞ KOOPERATİFİ’NDEYİZ. BURASI KOZABİRLİĞİ’NİN TOPLAMA ALANI, ANA DEPOMUZ. TÜRKİYE’DE BÜTÜN ÜRETİLEN KOZALAR BURAYA GELİP DEPOLANIR. EKONOMİK BİR ÜRÜN OLMASI İÇİN BUNU BUHARDA KURUTUYORUZ VE BÖYLE HALE GELİYOR. KIŞIN DA BUNUN İPLİĞİNİ ÇEKİYORUZ. ŞİMDİ EGE’NİN VE AKDENİZ’DE MAYIS AYININ SONUNDA KOZALAR ÇIKIYOR. KISA 40 GÜNLÜK BİR ÜRETİM VAR, BU SÜRE İÇERİSİNDE PARAYA DÖNÜŞÜYOR. BİR DE ÜRETİCİNİN İLK GELİRİ OLUYOR. BEN TAVSİYE EDERİM, HİÇBİR MASRAFI YOK. SADECE EMEĞİNİ VE AKLINI KULLANMAK GEREKİYOR. BU İŞ 2006 YILINDA HAYVANCILIK DESTEĞİ KAPSAMINA GİRDİ. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ. İPEK BÖCEĞİ ÜRETİCİSİNE DESTEK VERİYORLAR, POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYOR. BEN DE ÜRETİCİLERİMİZE BUNDAN FAYDALANMASINI ÖNERİYORUM. KOZA BİRLİĞİ HER DAİM YANLARINDA, BİZE HER ŞEY ÜCRETSİZ, YETER Kİ ÜRETSİNLER.”

İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı
Yayınlama: 20.06.2024
A+
A-

Türkiye’de üretilen ipekböceğinin kozalarının tamamının depoladığı Eskişehir’de bulunan Sarıcakaya ve Koza Tarım Satış Kooperatifi’nde görevli Kozabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, “Pozitif ayrımcılık yapıyor. Ben de üreticilerimize bundan faydalanmasını öneriyorum. Koza Birliği her daim yanlarında, bize her şey ücretsiz, yeter ki üretsinler” dedi.

Türkiye’de üretilen ipekböceğinin kozalarının tamamı Sarıcakaya ilçesinde depolanıp muhafaza ediliyor. 64 ilde faaliyet gösteren Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Kozabirlik) satış merkezlerinden Eskişehir’deki Bursa Kozabirliği’ne bağlı Sarıcakaya ve Koza Tarım Satış Kooperatifi’nde görevli Kozabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, ipekböceklerinin yetiştirilmesi ve işlenmesi hakkında bilgi verdi. 40 günlük bir üretim süreci olduğuna değinen Işık, üreticinin kısa sürede para kazanabileceğini söyledi. Üreticilerin devlet tarafından desteklendiğini hatırlatan Kozabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık, herkese bu üretim modelini tavsiye etti.

“Bize her şey ücretsiz, yeter ki üretsinler”

Sarıcakaya ve Koza Tarım Satış Kooperatifi’nde görevli Kozabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Işık şöyle konuştu;

“Bursa Kozabirliği’ne bağlı bir kooperatifteyiz. Sarıcakaya ve Koza Tarım Satış Kooperatifi’ndeyiz. Burası Kozabirliği’nin toplama alanı, ana depomuz. Türkiye’de bütün üretilen kozalar buraya gelip depolanır. Ekonomik bir ürün olması için bunu buharda kurutuyoruz ve böyle hale geliyor. Kışın da bunun ipliğini çekiyoruz. Şimdi Ege’nin ve Akdeniz’de Mayıs ayının sonunda kozalar çıkıyor. Kısa 40 günlük bir üretim var, bu süre içerisinde paraya dönüşüyor. Bir de üreticinin ilk geliri oluyor. Ben tavsiye ederim, hiçbir masrafı yok. Sadece emeğini ve aklını kullanmak gerekiyor. Bu iş 2006 yılında hayvancılık desteği kapsamına girdi. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. İpek böceği üreticisine destek veriyorlar, pozitif ayrımcılık yapıyor. Ben de üreticilerimize bundan faydalanmasını öneriyorum. Koza Birliği her daim yanlarında, bize her şey ücretsiz, yeter ki üretsinler.”

İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı
İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı
İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı
İpek böcekleri kozalarını örmeye başladı
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş