İngiltere’de gündem televizyon kanalı laneti! Dünya Kupası’nda uğurlu kanal tartışması

Dünya Kupası’nda Fransa ile yarı finale çıkmak için karşılayacak İngiltere’de uğurlu kanal tartışması yaşanıyor. Taraftarlar, maçın ITV yerine BBC’den yayınlanmasını istiyor.

İngiltere’de gündem televizyon kanalı laneti! Dünya Kupası’nda uğurlu kanal tartışması
Yayınlama: 05.12.2022
A+
A-

Dünya Kupası’nda Senegal’i yenerek çeyrek finalde son şampiyon Fransa ile eşleşen İngiltere’de gündem çok farklı. İngiliz taraftarlar, Fransa maçınğn kendilerine uğurlu gelen BBC’den yayınlanmasını talep ediyor.

Spor dünyasında batıl inançlar yaygın bir olgu. Hem taraftarlar hem de oyuncular takımlarının kazanması için birçok totem yapıyor.

ITV LANETİ

İngiltere Milli Takımı’nın Avrupa ve Dünya Kupası’nda maçları BBC ve ITV kanalı tarafından dönüşümlü yayınlanıyor. Bir çok İngiliz taraftar, ITV’nin maçları yayınlamısının uğursuz geldiğine inanıyor. Buna “ITV laneti” ismi verilmiş durumda.

Şu ana kadar BBC, Dünya Kupası’nda İngiltere’nin oynadığı iki maçı canlı verdi. İngilizler, İran’ı 6-2, Galler’i ise 3-0 yenerek iki maçta 9 gol attı ve 6 puan çıkardı.

İngiltere Milli Takımı’nın son 16’da oynadığı ve 3-0 kazandığı Senegal karşılaşması ise ITV’den yayınlandı. Uğursuzluk tartışmasını hortlatan maç ise İngiltere-ABD arasında oynandı. 0-0 biten karşılaşmadan sonra birçok taraftar ITV laneti yorumunu yaptı.

Taraftarların uğursuz yorumlarının arkasında ITV’nin karnesi bulunuyor. Fransa 1998’den bu yana ITV büyük turnuvalarda, 29 İngiltere Milli Takımı maçını canlı verdi. Bu maçlarda 7 galibiyet, 13 beraberlik alan İngiltere 9 karşılaşmayı kaybetti.

BBC ise son 24 yılda cok daha iyi bir karneye sahip. BBC’de 28 büyük turnuva maçı yayınlanan İngiltere, bunlardan 20’sini kazandı, 5 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

FRANSA ÇAĞRISI

Katar’da devam eden Dünya kupası’nda 10 Aralık’taki İngiltere-Fransa karşılaşması ITV’den verilecek. Kanalın lanetine inanan birçok taraftar, sosyal medyadan kanalın değişmesi için çağrıda bulunuyor. Kanal totemi yapanların haklı olup olmadığı 10 Aralık gecesi ortaya çıkacak.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş