İliç’te arama çalışmalarında bir kez daha toprak kaydı, olay anı kamerada

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 9 kişinin hayatını kaybettiği toprak kayması ile ilgili sürdürülen kurtarma çalışımları sırasında yeniden toprak kayması yaşandı. Yine sel gibi akıp giden toprak kayması sırasında bir iş makinesi büyük tehlike atlatırken, şans eseri yaralanan olmadı. Olay anı ise bölgede çalışanlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

İliç’te arama çalışmalarında bir kez daha toprak kaydı, olay anı kamerada
Yayınlama: 27.05.2024
A+
A-

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat’ta meydana gelen heyelanda 9 işçi tonlarca ağırlığındaki toprak altında kaldı. İş makineleri ve onlarca personelin katıldığı aramalar sonunda ilk olarak beyaz bir minibüs bulunurken, 5 Nisan günü de toprak yığını altında kalan işçilerden Uğur Yıldız’ın cansız bedenine ulaşıldı. Maden sahasında devam eden aramalarda bugüne kadar 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

İliç’te arama çalışmalarında bir kez daha toprak kaydı, olay anı kamerada

Halen 5 işçi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Sabırlıdere mevkisinde bugün ikinci bir toprak kayması vakası daha yaşandı. İlk olaydaki gibi yine bir sel gibi akıp giden toprak yığını korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yaşanan toprak kayması bölgede çalışan görevliler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde bölgede çalışma yapan bir iş makinesinin hemen uç kısmında kalarak tehlikeden şans eseri kurtulduğu görülüyor.

İliç ilçesinde yaşanan olay nedeniyle sürdürülen soruşturmada ise bugüne kadar 12 kişi tutuklandı. Olayla ilgili adli süreç de Sürdürülüyor.

İliç’te arama çalışmalarında bir kez daha toprak kaydı, olay anı kamerada

VALİ: KONTROLLÜ İNDİRME

İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Jeoradar uyarısı sonrası çalışma yapıldığını belirten Vali Aydoğdu, “İliç maden ocağında jeoradar uyarı grubundan yapılan uyarı neticesinde olan boşaltıldıktan sonra kontrollü bir şekilde, toprak parçası indirilmiştir. Kontrollü yapılan toprak indirmesi sonrası çalışmalar kaldığı yerden devam etmektedir” paylaşımında bulundu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş