İHH, Kahramanmaraş’ta konteyner mahallesi kuracak

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı; AFAD koordinesinde ve MÜSİAD ile iş birliğiyle barınma ihtiyacının karşılanması için konteyner mahallesi kuracak. Konteyner evlerin, eşyalı ve oturuma hazır bir şekilde vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.

İHH, Kahramanmaraş’ta konteyner mahallesi kuracak
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

İHH tarafından bir konteyner evin maliyeti eşyaları, altyapısı ve sosyal alanların kurulum masraflarıyla birlikte 100 bin TL olarak açıklandı.

İHH, AFAD koordinasyonunda ve MÜSİAD ile iş birliği içerisinde Kahramanmaraş’ta konteyner mahallesi kurulacak. 21 metrekare büyüklüğünde ve 2 odadan oluşacak konteyner evlerde eşyalar, mutfak, banyo ve tuvalet de yer alacak. Konteyner mahallesinde; mescid, sağlık ocağı, idari binalar, kreş, çocuk oyun alanı ve market de inşa edilecek. Altyapı ve çevre düzenlemesi de vakıf tarafından yapılacak.

İHH, Kahramanmaraş’ta konteyner mahallesi kuracak

KONTEYNER EVDE NELER OLACAK?

Konteyner evlerin vatandaşlara eşyalı ve oturuma hazır olarak teslim edilmesi planlandı. Konteyner evlerin içerisinde şu eşyalar yer alacak:

-Mobilya seti (yatak, dolap, çekyat)

-Televizyon

-Mini buzdolabı

-Elektrikli termosifon

-Elektrikli oda ısıtıcı

-Yatak, yorgan, yastık, nevresim

-Halı, kilim

-Elektrikli süpürge, ütü, kettle

-Yemek takımı, bardak, kaşık, çatal v.b.

-Tencere, tava, çaydanlık, tabak

-Temizlik malzemeleri, kişisel hijyen seti

-Perde, tül

-Masa, sandalye, kırtasiye malzemesi

Depremden etkilenen 10 ilde konteynerlerin katma değer vergisi (KDV) yıl sonuna kadar yüzde 1’e indirildi. Yapılan KDV indirimi sonrası İHH tarafından bir konteyner evin maliyeti eşyaları, altyapısı ve sosyal alanların kurulum masraflarıyla birlikte 100 bin TL olarak açıklandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş