Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki

Ankara’da hayvanseverler, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi.

Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki
Yayınlama: 28.07.2024
A+
A-

Yurdun dört bir yanından Ankara’ya gelen hayvanseverler, ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı çıkmak için Çankaya ilçesi Anıtpark’ta bir araya geldi. Yaklaşık bin kişinin yer aldığı alanda, hayvanseverlerin beraberinde getirdiği evcil hayvanları da yer aldı. Polis ekipleri, Anıtpark ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki

Alana girişler X-Ray taraması ile üst ve çanta aramaları sonrası gerçekleştirildi. ‘Katliama dur de’, ‘Yasa değil katliam’, ‘Tüm mahkumların masum olduğu tek hapishane barınaklardır’ ve ‘Sokağım köpeklerle güvenli’ gibi pankart ile dövizlerin bulunduğu alanda, hayvanseverler, “Yasayı çek”, “Barınaklarınız kan kokuyor”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz” ve “Devlet öldürmez, devlet yaşatır” gibi sloganlar atıldı.

Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki

‘MÜCADELE YASA GEÇSE BİLE SÜRECEK’

Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, haklarının bilincinde olması mümkün olmayan, ağzı ve dili olmayan hayvanlar için toplandıklarını belirterek, “Bugün TBMM’de görüşülecek o yasa vicdanımızın bir yansıması, insanlık onurumuzun bir göstergesidir. Bu yüzden başkaldırmak için buradayız. Çünkü başkaldırı, haklarının bilincine varmış, bilinçli kişinin işidir. Bugün görüşülecek olan yasa tasarısı, hayvan haklarını daha da iyileştirmek yerine onları geri plana atan, onları birer mal veya eşya olarak gören bir anlayışa dayanmaktadır. Bir toplumun medeniyet seviyesi, en savunmasız üyelerine yani çocuklara, yaşlılara ve hayvanlara nasıl davrandığıyla ölçülür. Bizler, medeniyetimizi, vicdanımızı ve insanlığımızı yüceltmek istiyorsak, hayvan haklarını korumalı ve onların refahını sağlamalıyız. Bilinçli bireyler olarak başkaldırmak, sesimizi yükseltmek zorundayız. Yeryüzündeki yaşam nöbetimiz hiç bitmeyecek. Bizler ölümün karşısında yaşamı savunmaya devam edeceğiz. Bu mücadele, yasa geçse bile sürecek. Biz daha yeni başladık” ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlerden sahipsiz sokak hayvanları düzenlemesine tepki

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş