Hakkari’den mühendis olma hayaliyle İstanbul’a gelen Aram Kaynak, YTÜ’yü gezdi

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Yeşilova köyünde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Aram Kaynak, hayallerindeki mekatronik mühendisliği eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) İngilizce olarak almak istediğini birkaç hafta önce basında çıkan haberlerde ifade etti. Aram’ın bu isteğine karşılık veren YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Aram’ı davet etti, YTÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü koordinasyonunda bu davet gerçekleştirildi.

Hakkari’den mühendis olma hayaliyle İstanbul’a gelen Aram Kaynak, YTÜ’yü gezdi
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-

Aram, YTÜ’yü ziyaret ederek; hayalindeki bölümü, araştırma merkezlerini, atölyeleri, kulüpleri, Uluslararası İlişkiler Ofisini ve kampüsü yakından görüp ve öğrencilerle konuştu.

Aram’a, Anadağ Köyü Yeşilova Mezrası Mehmetçik Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Şenol Koş ve dayısı Mikas Kaynak da eşlik etti. 

Hakkari'den mühendis olma hayaliyle İstanbul'a gelen Aram Kaynak, YTÜ'yü gezdi

Ziyaret kapsamında, Aram ve beraberindekiler rektör ziyareti, Uluslararası İlişkiler Ofisini, YTÜ Teknopark İnovasyon Hub’ı, Doping Hafıza’yı (Doping Bilişim Teknolojileri A.Ş.), ASİL araştırma merkezini, AESK ve YTU Racing kulübünü, Makine Fakültesi dekanlığı ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm laboratuvarlarını gezip deneyimleyerek, uzmanlardan ve akademisyenlerden bilgi aldı. 

Hakkari'den mühendis olma hayaliyle İstanbul'a gelen Aram Kaynak, YTÜ'yü gezdi

Ziyaret sonrasında Aram, “Yaşadıklarımın hayallerimin gerçekleşmesine önemli katkı sağladı. Bize gösterilen ilgi ve misafirperverlikten, verilen hediyelerden dolayı çok mutluyum. Lisan ve lisansüstü eğitimimi burada yapmak, ayrıca bu Üniversite’de bir kulüpte aktif çalışıp hatta bir de atölye kurmak istiyorum” dedi. 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş