Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Yıldırım: Paris Olimpiyatları’nda 19 olan kotamızı 22’ye çıkartmayı hedefliyoruz

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, Paris Olimpiyatlarına, Türkiye olarak 19 kotamız var. 14 Mayıs’ta Japonya’da Dünya Atletimiz Şampiyonası düzenlenecek. Ülkemize iyi bir sürpriz sonuçla döneceğiz. Dünya şampiyonluğunda ise rekor kıracak Serkan Yıldırım, hazırlıklarını sürdürüyor. 19 olan kotamızı 22 ya da 23 çıkarmayı hedefliyoruz dedi.

Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Yıldırım: Paris Olimpiyatları’nda 19 olan kotamızı 22’ye çıkartmayı hedefliyoruz
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Goalball Erkekler 1 ve 2’nci Lig, 1’inci devre müsabakaları 11 – 16 Mayıs tarihleri arasında Aksaray’da düzenleniyor. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım da müsabakalar nedeniyle kente geldi. Yıldırım, goalballın önemli bir branş olduğunu belirterek, “Goalball Erkekler 1’inci Lig ve 2’nci Lig’de ilk devrenin startını Aksaray’da verdik. Goalball bizlerin olmazsa olmaz branşlarımızın başında geliyor. Kadın milli takımımız dünyada ün yapmış ve dünyanın en iyi takımı olarak biliniyor. 2 kez paralimpik şampiyonu olmuş. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatların’da da 3’üncü kez şampiyon olacak. Erkeklerimizde 2012 yılında paralimpik oyunlarında 3’üncü olarak ülkemize büyük bir onur ve gurur kazandırmıştır” ifadelerini kullandı.

Paris’te yapılacak 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da kota sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, “Paris Olimpiyatları’na, Türkiye olarak 19 kotamız var. 14 Mayıs’ta Japonya’da Dünya Atletimiz Şampiyonası düzenlenecek. Ülkemize iyi bir sürpriz sonuçla döneceğiz. Dünya şampiyonluğunda ise rekor kıracak Serkan Yıldırım, hazırlıklarını sürdürüyor. 19 olan kotamızı 22 ya da 23 çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş