Gediz’de pansiyonda hasbihal değerler eğitimi

GEDİZ’DE PANSİYONDA HASBİHAL DEĞERLER EĞİTİMİ

Gediz’de pansiyonda hasbihal değerler eğitimi
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

Kütahya’nın Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Pansiyonda Hasbihal’ projesi çerçevesinde müftülük personeli ile öğrenciler bir araya geldi.

Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi Pansiyonunda değerler eğitimini içeren projede İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur ve İlçe Müftülüğü Vaizi Erdoğan Tuna, Okul Müdürü Zekeriya Uysal, Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalan öğrencilerle akşam programında bir araya gelerek değerler eğitimi üzerine sohbet ettiler.

İlçe Müftülüğü Vaizi Erdoğan Tuna ‘Gençlikte ölçülü olmak ve değerlere bağlı kalmak’ konulu sohbetinde öğrencilere “ Ölçülü yaşam hayatın her alanında var olmalıdır. Hangi alanda olursa olsun aşırılığın her türlüsü kötüdür. Allah İslam’dan önce ki din mensuplarını dinlerinde aşırılığa gitmemeleri konusunda uyarmıştır. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın evrende bir denge kurduğu ve bu dengenin bozulmaması gerektiği belirtilir. Ölçülü olmak, dengeli hareket etmek tutum ve davranışla kendini gösterir. Bu sebeple şiddet ve heyecandan uzak, davranışlarda dengeli, mutedil olunmalı’ dedi.

Vaiz Tuna, “Yeme, içme, giyim ve kuşam ile duygu, düşünce, inanç, ibadet ve davranış gibi insanın bireysel ve toplumsal tüm hayatını ilgilendiren hususlarda dengeli ve ölçülü davranması da kişinin karakterini geliştiren gelişimsel bir iradedir. Ölçülü olmanın en güzel örnekleri peygamberlerdir. Bizlerde böyle dengeli ve ölçülü yaşayarak çevremize örnek olmalıyız ” ifadelerini kullandı.

Gediz’de pansiyonda hasbihal değerler eğitimi
Gediz’de pansiyonda hasbihal değerler eğitimi
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş