Gazi Üniversitesinde depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına fidan dikildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Gazi Üniversitesinin 10 öğrencisi anısına üniversite kampüsünde fidan dikildi.

Gazi Üniversitesinde depremde hayatını kaybeden öğrenciler anısına fidan dikildi
Yayınlama: 10.03.2023
A+
A-

ANKARA (AA) – Gazi Üniversitesi merkez kampüsünde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Eğitim fakültesinden 6, tıp fakültesinden 2, eczacılık fakültesinden 1 ve hemşirelik bölümünden 1 öğrencinin depremde hayatını kaybettiğini belirten Yıldız, dikilen fidanlara 10 öğrencinin isimlerinin verildiğini kaydetti.

Depremden sonra üniversitedeki her branştan araştırma görevlisinin bölgeye yönlendirildiğini dile getiren Yıldız, “Kan vermek ve nakdi yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarımızı AFAD ve Kızılay’ın hesaplarına yönlendirdik, 17 tır ve 3 kamyonluk malzemeyi bölgeye intikal ettirdik. Yardım organizasyonlarımız devam ediyor, artık yaralarımızı sarma zamanı.” diye konuştu.

Bölgedeki öğrenciler ve ailelerine psikososyal destek faaliyetlerinin başlatıldığını anlatan Yıldız, üniversitenin Emek yerleşkesindeki misafirhanenin depremzedelere tahsis edildiğini bildirdi.

Tıp Fakültesi Hastanesinde depremzedelerle özel olarak ilgilenildiğini vurgulayan Yıldız, Yükseköğretim Kurulunun eşleştirdiği Kahramanmaraş Üniversitesine her türlü akademik desteğin sağlandığını belirtti. Yıldız, “Bugün itibarıyla bölgedeki üniversitelerde yaklaşık 200 öğrenciye yüz yüze uygulamalı eğitim verilen alanlarda Gazi Üniversitesi olarak eğitimlere başlandı. Bu dönemde, bizim misafir öğrencilerimiz olarak eğitimlerine devam edecekler.” dedi.

Ramazan ve hijyen kolisi hazırlıklarının da yapıldığını dile getiren Yıldız, yardımların ramazan öncesi deprem bölgesine ulaştırılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybeden öğrenciler adına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Muhabir: Esra Ağaçyetiştiren

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.