FTC’den Amazon’a dev ceza… İhlaller aylarca fark edilmedi!

Amazon’un kameralı kapı zili üreten Ring şirketi ile gizlilik ihlallerine neden olmasından dolayı 30,8 Milyon dolarlık bir ceza ödeyeceği belirtildi. Söz konusu ihlallerde müşterilerin mağdur edildiği belirtildi.

FTC’den Amazon’a dev ceza… İhlaller aylarca fark edilmedi!
Yayınlama: 01.06.2023
A+
A-

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) yakın tarihli bir mahkeme dosyasında, kapı zili kamera birimi üreten Ring’in gizlilik ihlalleri nedeniyle Amazon’un 5.8 milyon dolarlık bir ödeme yapacağı duyuruldu.

Ayrıca Amazon, Alexa kayıtlarını gereğinden uzun süre saklayarak çocukların gizlilik haklarını ihlal ettiği iddialarını çözmek için 25 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

FTC'den Amazon'a dev ceza... İhlaller aylarca fark edilmedi!

ÖZEL VİDEO VE VERİLERİN İNDİRİLMESİNE İZİN VERİLDİ

FTC’ye göre Ring, çalışanlarına müşterilerin hassas video verilerine sınırsız erişim sağlayarak ihlale yol açtı. Şirketin gizlilik ve güvenlik konusundaki şeffaf tutumu, çalışanların ve üçüncü taraf yüklenicilerin müşterilerin özel video verilerini görüntülemesine, indirmesine ve aktarmasına izin verdi.

FTC, bir Ring çalışanının en az 81 kadın müşteri ve Ring çalışanı tarafından çekilen videoları izlediğini ve bu casusluğun aylarca fark edilmediğini ortaya çıkardı.

AMAZON GÜVEN ÇAĞIRISINDA BULUNDU

Uzlaşmanın bir parçası olarak Ring, uygulamalarında değişiklikler yapmayı ve daha sıkı gizlilik önlemleri uygulamayı kabul etti. Ring’in ana şirketi olan Amazon, FTC’nin iddialarına katılmadığını ifade etse de anlaşmaların meseleleri geride bırakacağını kabul etti. Amazon ayrıca ileriye dönük olarak müşteri gizliliğini koruma taahhütlerini sürdüreceklerini belirtti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş