Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından bir üs bölgesine açılan taciz ateşi sonrasında 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Pençe 1-2 harekat bölgesinde de EYP patlaması sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in şehit olduğu bildirildi.

Fırat Kalkanı ve Pençe 1-2 Harekat bölgelerinde 3 asker şehit oldu
Yayınlama: 27.07.2022
A+
A-

Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu, Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek’in şehit oldukları bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu, şehit Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve şehit Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek için taziye mesajları yayımladı.

Bakanlığın Twitter’daki hesabından paylaşılan mesajlarda, “Kahraman silah arkadaşımız, 26 Temmuz 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİki bölgede 25 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildiHaberi Görüntüle

ŞEHİDİN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu’nun şehit olduğu haberini, Altındağ ilçesindeki anne ve babası ile Keçiören’de oturan eşine sağlık ekibi eşliğinde eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberi alan aile, şehidin yakınları yasa boğuldu. Şehidin kendi evinin bulunduğu sokak ile baba evinin bulunduğu siteye komşuları tarafından Türk bayrakları asıldı. Belediye görevlilerince her iki evin önünde kurulan çadırda şehidin yakınlarına, taziye ziyaretinde bulunuldu. Taziye çadırlarında şehit için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

‘YAKINDA İZNE GELECEKTİ’

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtçu’nun, ailenin tek çocuğu olduğu, 2 yıl önce evlendiği ve 1 yaşında oğlu olduğu öğrenildi. Yaklaşık 5 yıldır bu görevi yürüten Yoğurtçu’nun, şehit olmadan yaklaşık 6 saat önce eşi Duygu Yoğurtçu ile görüştüğü ve oğlu Yağız Efe Yoğurtçu’yu özlediği için 3 gün sonra izne çıkıp Ankara’ya geleceğini söylediği belirtildi. Şehidin akrabası Mahir Yılmaz, “Yakın zamanda izne gelecekti. Asker olmayı hep istiyordu. Hatta bir gün ‘Belki ben de şehit olurum’ demişti. Hatta kızmıştım, ‘ağzını hayra aç’ demiştim” ifadelerini kullandı. (Fatih POYRAZ-Muhammet BAYRAM/ANKARA,

OĞLU ŞEHİT DÜŞMEDEN 11 GÜN ÖNCE ŞEHİTLER İÇİN SÖYLEDİĞİ TÜRKÜ YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit düşen Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun babası Şahin Yoğurtçu’nun şehitler için bestelediği türkü sosyal medyada yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Baba Şahin Yoğurtçu, söz ve müziği kendisine ait olan ve şehitler için bağlama eşliğinde söylediği türküyü 16 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından paylaştı. Oğlu Mevlüt Yoğurtcu şehit düşmeden 11 gün önce Şahin Yoğurtcu’nun şehitler için söylediği ve “Şehit olmuş benim kınalı kuzum” sözlerine yer verdiği türkü yürekleri dağladı.

Şahin Yoğurtcu, oğlu Tankçı Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu’nun şehit haberini de sosyal medya hesabından duyurdu. Şahin Yoğurtcu, yaptığı paylaşımda, Oğlum Mevlüt Yoğurtcu şehit oldu” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Çankırı doğumlu olan Şehit Mevlüt Yoğurtçu’nun Ankara’da yaşadığı, evli ve 1 çocuklu olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehit Tankçı Sözleşmeli er Mevlüt Yoğurtcu’nun naaşı Ahmet Akseki camiinde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Pursaklar ‘da toprağa verileceği öğrenildi.

KIRIKKALE’YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal’ın şehadet haberi, önce Keskin ilçesindeki baba evine daha sonra ise kent merkezinde bulunan annesinin evine sağlık ekibi eşliğinde gelen askeri yetkililerce iletildi. Acı haberi alan aile, gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun şehit olduğu haberini polis lojmanlarının merdiveninde alan anne Arzu Otal gözyaşlarına boğuldu. Anne Otal, kendisini eve çıkartmak isteyen görevlilere “Evde küçük çocuğum var onun yanında ağlamak istemiyorum” diyerek evine çıkmak istemedi. Şehit evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, taziyeye gelen yakınları şehit evi önünde bekledi.

KIRIKKALE VALİLİĞİ: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Kırıkkale Valiliği, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde şehit olan Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal için taziye mesajı yayımladı. Açıklamada, “Kırıkkale/Keskin nüfusuna kayıtlı evladımız Tnk. Söz. Er Mert OTAL, Fırat Kalkanı Harekât Bölgesinde 26 Temmuz 2022 tarihinde şehit düşmüştür. Kırıkkale’nin evladı şehidimiz Mert Otal’a Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı diliyoruz” denildi. (Burak CAN/ KIRIKKALE,

AFYONKARAHİSAR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Pençe-Kilit Operasyonları kapsamında Irak’ın kuzeyi Hakurk bölgesinde PKK’lı teröristlerin araziye döşediği EYP’nin patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek, şehit oldu. Taşyürek’in acı haberi, Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesi Kale köyünde oturan ailesine verildi. Çobanlar Kaymakam Vekili Uğur Kapar, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı personeli Piyade Binbaşı Barış Dinç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı malül gazi İsmail Kumartaşlı, şehadet haberini iletti.

4 çocuğundan en küçük olan Cüneyt Taşyürek’in acı haberini alan baba Basri (60) ve anne Ayşe Dudu (58), büyük üzüntü yaşadı. Haberin ardından akrabalar ile köylüler de şehidin ailesinin evine koştu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. 9 Aralık 2021’de göreve başlayan Şehit Taşyürek’in cenazesi, Hakkari’deki askeri törenin ardından memleketi Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde toprağa verilecek. (Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR,

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş