Finansal bulut ‘dijital kalede’

DenizBank’ın iştiraki Intertech’in finansal bulut hizmet sağlayıcı altyapısı inter-Cloud, NGN iş birliğiyle Star of Bosphorus Veri Merkezi’ne genişletiliyor.

Finansal bulut ‘dijital kalede’
Yayınlama: 01.12.2022
A+
A-

Finans sektörüne özel geliştirdiği çözüm ve hizmetlerle Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer alan, DenizBank’ın iştiraki Intertech, BDDK onaylı finansal bulut hizmet sağlayıcı altyapısı inter-Cloud’u 2021 yılında finans sektörünün hizmetine sunmuştu. Şimdi ise inter-Cloud, NGN iş birliğiyle Star of Bosphorus Veri Merkezi’ne genişletiliyor.

İşbirliğiyle ilgili düzenlenen basın sohbetine DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar ve NGN CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Erol katıldı.

İş birliği kapsamında, yeni finansal bulut çözümü inter-Cloud altyapısı, NGN’in 2018 yılında hayata geçirdiği “dijital kale” benzetmesi yapılan Star of Bosphorus Veri Merkezi’nde barındırılıyor. Verilen bilgiye göre Türkiye’de 2030 yılında ‘Servis Bankacılığı’ toplam gelirinin 1 milyar dolar olması öngörülüyor ve kurulan iş birliği ile DenizBank – Intertech – NGN’in bu pazarda lider olarak yer alması hedefleniyor.

‘Geleceğin teknolojisi’

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, bulut mimarisinin hızla hayatımıza girdiğinin altını çizerek şunları söyledi:

“DenizBank her zaman için geleceğin teknolojilerini tasarlamaya odaklanmış bir kurum. Teknoloji üssümüz Intertech ile de inter-Cloud ve Hub yaklaşımı ile bulut alanında güvenli adres olmak üzere yola çıktık. inter-Cloud, Türkiye’nin ilk ve tek BDDK onaylı finansal bulut platformu. NGN’in veri merkezinin, yüksek teknoloji, yüksek kullanılabilirlik ve yüksek tolerans sunması, Intertech’in güvenli bulut platformu adresi olma vizyonu ile birebir örtüşüyor. Bu iki güçlü kurumun, Türkiye’de tüm bulut platformlarının buluştuğu bir bağlantı noktası yaratmak üzere ilk adımı atmalarından mutluluk duyuyoruz.”

Intertech Genel Müdürü Ömer Uyar ise şöyle konuştu:

“11 ülkede 49 farklı finans kuruluşuna alanımızın en inovatif hizmetini sunuyoruz. İçinde 100’den fazla ürün barındıran inter-Vision Entegre Bankacılık Platformu ile bir bankanın ihtiyaç duyabileceği tüm ürünleri sağlıyoruz. 35 yıllık geçmişimizde ürünlerimizi her daim geleceğin teknolojileri üzerine inşa ettik. Şimdi de en güçlü bulut ekosistemini oluşturmak üzere Microsoft ve Google gibi global firmalarla yaptığımız iş birliğine Türkiye’nin lider veri merkezine sahip NGN’i de dahil etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu iş birliği ile Türkiye’de ve bölgede finansal çözüme ihtiyaç duyan tüm müşterilere hizmet verebilecek ekosisteme sahip olacağız.”

‘Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın’

NGN CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Erol ise şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye’nin Yeni Nesil Teknoloji Ortağı kimliğimizle, müşterilerimizin ihtiyaçlarının gelecekte ne yönde şekilleneceğini anlayarak bu yönde adımlar atıyoruz. Bu sayede Türkiye’nin ve dünyanın öncü firmalarına hizmet veriyor aynı zamanda onlarla iş ortağı oluyoruz. Türkiye’nin en büyük bankalarından Denizbank ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Intertech ile birlikte sektörün ihtiyacı olan finansal bulut çözümü inter-Cloud projesini hayata geçirmek ve bu projeyi Türkiye’nin Yerli Veri Merkezi Star of Bosphorus altyapısıyla sunmaktan gurur duyuyoruz. Bankacılık ve finans teknolojilerinin buluta taşınmasının bankacılığın geleceğini değiştireceğine inanıyoruz.

Türkiye’nin bölgesel veri barındırma merkezlerinden birisi olma vizyonunu destekleyen Star of Bosphorus Veri Merkezimiz ile atılımlarımıza devam ediyoruz ve global oyuncuların Türkiye’de konumlanmasına imkan sağlıyoruz. Bu sayede kurulduğumuz günden bu yana hizmet ettiğmiz ‘Türkiye’nin Verisi Türkiye’de Kalsın’ misyonumuzu her geçen gün daha ileriye taşıyoruz.”

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.