FIFA’dan tarihi karar, 2026’da yepyeni bir Dünya Kupası! İşte takım sayısı ve format

Dünya futbolunun patronu FIFA, ABD, Meksika ve Kanada’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası’nda formatta bir dizi değişiklikler yapacak. Takım ve bununla birlikte grup sayısı artacak. Bonus puan gündemde. İşte detaylar…

FIFA’dan tarihi karar, 2026’da yepyeni bir Dünya Kupası! İşte takım sayısı ve format
Yayınlama: 02.12.2022
A+
A-

Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda heyecan tüm hızıyla sürüyor. Şu ana kadar dev turnuvanın favorileri arasında gösterilen Almanya ve Belçika’nın havlu atması, otoriteleri şaşkına uğrattı. E Grubu’nda Japonya’nın önce Almanya ardından İspanya’yı müthiş bir geri dönüşlü yenerek gruptan lider olarak çıkması takdirle karşılandı.     

FIFA'dan tarihi karar, 2026’da yepyeni bir Dünya Kupası! İşte takım sayısı ve format

FAS DA DEVLERİN GRUBUNDA LİDER OLDU

Beşiktaşlı Romain Saiss’in forma giydiği Fas ise son dünya ikincisi Hırvatistan ile Belçika’nın yer aldığı F Grubu’nu zirvede tamamlayıp büyük bir başarıya imza attı. 2022 Dünya Kupası’nda bugün 4 karşılaşma oynanacak, grup maçları sona erecek. Program şöyle: H Grubu 18.00 Güney Kore-Portekiz, Gana-Uruguay, G Grubu 22.00 Sırbistan-İsviçre, Kamerun-Brezilya. 

FIFA’DAN YEPYENİ BİR İÇERİK

Dünya futbolunun patronu FIFA, dijital platformlardaki uygulamasında yepyeni bir içerik hazırladı. FIFA’nın hazırladığı içerik 2022 Dünya Kupası maçlarında uygulanmaya başlandı. FIFA’nın özellikle akıllı telefonlardaki uygulamasında hem ekran başında hem de statta olan futbolseverlere ayrıcalıklar tanıyor.

Statta olan bir taraftar uygulamanın kamera bölümünü açıp sahaya yansıttığında tüm futbolcuların anlık istatistikleri önüne düşüyor. Ekran başındaki futbolseverlerde dakika dakika maçtaki tüm verilere bu uygulamadan ulaşabiliyor.

FIFA'dan tarihi karar, 2026’da yepyeni bir Dünya Kupası! İşte takım sayısı ve format

2026’DA TAKIM SAYISI 48’E YÜKSELECEK 

Dünya futbolunun patronu FIFA, ABD, Meksika ve Kanada’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası’nda formatta değişiklikler yapacak. The Athletic’in özel haberinde 2026 Dünya Kupası, tarihe geçecek yeniliklere sahne olacak. En büyük değişim takım sayısında olacak, ülke sayısı 32’den 48’e yükselecek. Böylece grup sayısı artarak 3’erli takımdan 16 olacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar son 32 turuna kalacak.

BONUS PUAN İÇİN PENALTI ATIŞLARI

2022 Dünya Kupası’nda özellikle grup aşamasında en çok eleştiri 0-0 biten maçlara olmuştu. Hatta golsüz biten İngiltere-ABD maçında statta protesto edilmiş, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Bu nedenle FIFA bu konuda da hamle yapmayı istiyor. 2026’da Gruplarda berabere bitecek maçlarda, bir takıma bonus puan için penaltı atışları düşünülüyor. Böylece 0-0 berabere biten maçlara da heyecan katılması sağlanacak. 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş