Fatih Karagümrük – Galatasaray maçının ardından

Süper Lig’in 36’ncı hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 3-2 mağlup etti.

Fatih Karagümrük – Galatasaray maçının ardından
Yayınlama: 12.05.2024
A+
A-

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçın ardından Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ve Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk basın toplantısında konuştu.

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, rakiplerine karşı iyi bir oyun sergilediklerini belirterek, “İstediğimiz oyunu oynadık, planımız tuttu. Bence Galatasaray’a karşı ancak bu kadar iyi oynanırdı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Saha içerinde bütün opsiyonları kullandık. Maalesef kötü goller yedik. Sezon başından beri bunu bir türlü atlatamadık. Çok rahat puan alacağımız maçtı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Son 2 hafta çok kritik. Hiç kimsenin hakem hatasına ne bir tahammülü ne de sabrı kalmadı. Buradan federasyon başkanı ve bütün yetkililere çağrı yapıyorum, lütfen bu maçlarda ellerinden gelen iyi hakemleri versinler. Düşen takımlar için maddi, manevi bedelleri ağır oluyor. Önümüzdeki hafta oynayacak maçların hepsi kritik hale geldi. Kim hak ediyorsa o kazansın. Yan faktörlere kimsenin tahammülü kalmadı” diye konuştu.

Kafkas, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 4 büyük takımla oynadıkları maçlarda deplasman takımı taraftarlarına tribünlerin yüzde 30’unun açıklamasıyla ilgili de, “Buradan bir hasılat geliri elde ediliyor. Onunla da oyuncuların ödemeleri yapılıyor. Türkiye’deki düzen çok farklı. Biraz önceki basın toplantısında kaç kişi vardı, şimdi kaç kişi var? Oyunla ilgili bir şey konuşamıyoruz. Kimsenin Karagümrük’ün ne yaptığı, ne oynama çalıştığıyla ilgili bir derdi yok. Ben olsam tribünün hepsini açarım” diye konuştu.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise, “Bugün çok iyi başlamadık, ilk yarı çok iyi geçmedi. Olimpiyat Stadı’nda oynamak zordur. Ben futbolcu olarak oynadım. Hocalık yapmak da zordur. Sadece bizim için değil, dünyanın en iyi takımı Manchester City de finalde belki oynadığı en kötü oyunlardan birini oynadı. Oyuncuların adaptasyonu biraz daha zor oluyor. İlk yarıda rakip kaleye gittiğimiz pozisyonlar oldu. Rakibimize de şans verdik. Markao’ya yüksek top oldu, oyunun genelinde savunma anlamında iyi işler yapamadık. İyi oynamış gibi gözüksek de iyi oynamadık. Bundan önceki haftaların daha gerisinde kaldık. İkinci yarı daha üretkendik. İyi de bir takıma karşı oynadı. Karagümrük takımının hakkını da vermem gerekiyor. Kaliteli işler de yaptılar. Güzel maç oldu. Kazanarak bitirdik. Berkan’ın girdikten sonra maçı kazandıran golü atmasıyla Berkan açısından da ayrıca sevindik. Barış hücum anlamında iyi işler yaptı. Taraftarımıza teşekkür diyorum. Bize güzel ortam yaptılar. Şimdi hedef Fenerbahçe maçı. Fenerbahçe maçı da kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı..

Okan Buruk’un basın toplantısında öne çıkan sözleri şöyle;

“Seçimle, hiçbir şeyle ilgili kimseyle konuşmuyoruz. Oyuncularımızla şampiyonluğa odaklandık. Ona konsantre oluyoruz. Burada çok güzel giden bir ortam var. Aynı şekilde devam etmesini istiyoruz ama bununla ilgili Erden Bey ile hiçbir şey konuşmadık. Başkanımız, yönetim kurulumuz hep yanımızda. Biz sadece sahaya odaklandık. Diğer iş bizim işimiz değil. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Bütün odağımızı buraya verdik.”

“Sahamızda oynadığımız her maçı kazanmak için oynarız. Beraberlik tabii bizim için şampiyonluğu getirecek ama tek isteğimiz şampiyon olarak bu maçı bitirmek. Onun yanında her derbide Galatasaray hep kazanmak için oynar. Tek amacımız maçı kazanmak. Çok da başarılı bir takıma karşı oynayacağız. Ligde iki takımın bu kadar maç kazanmasına rağmen 6 puan fark var. Rakibimizin de hala ümidi var. Biz de kendi kalitemizi ve iç saha performansımızı göstermek isteyeceğiz. Tek düşüncemiz maçı kazanıp şampiyon olmak. Bu bizim için daha değerli. Geçen sene 3-0 galibiyetle bitirmiştik.”

“Barış Alper Yılmaz çok çalışıyor. Kerem de, Berkan da aynı şekilde çok çalışıyor. Oyuncularımız ekstra çalışmaları hep yapıyor. Hak ettikleri şeyler. Barış saha içerisinde kendi üzerine çıkmaya çalışan bir oyuncu. Farklı özelliklerini çıkarabiliyor. Bütün oyuncularımın kalmasını istiyorum. Tekrar bir takım oluşturmak bir süreç alıyor. Niyetimiz bu takımla devam etmek.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş