Faruk Koca: Ankaragücü’nün hak ettiği kupayı tekrar müzesine getirmeyi arzu ediyoruz

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Bütün gücümüzle kupada finale kadar çıkma mücadelesi verip, finalde de Ankaragücü’nün hak ettiği kupayı tekrar müzesine getirmeyi arzu ediyoruz dedi.

Faruk Koca: Ankaragücü’nün hak ettiği kupayı tekrar müzesine getirmeyi arzu ediyoruz
Yayınlama: 04.04.2023
A+
A-

Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’u evinde 3-1 yenerek 23 yıl aranın ardından yarı finale çıkan MKE Ankaragücü’nde kulüp başkanı Faruk Koca, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Galibiyetten ötürü büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Koca, “Ankaragücü ile ilgili bir kanaat var, ‘kupa beyi’ diye. 23 yıl sonra yarı finale çıkmak gerçekten camia açısından çok önemli bir beklentiydi. Bu beklentiyi gerçekleştiren futbolculara ve hocamıza teşekkür ediyoruz. Camianın böyle bir mutluluğa ihtiyacı vardı. Ligde istediğimiz düzeyde değiliz. Biz takıma güveniyoruz. Bugün Ankaragücü’nün oynadığı futbol, futbolcularımızın gerçek oyun potansiyeli ve karakteriydi. Bunu bugün iyi bir oyunla ve iyi bir sonuçla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“LİGDE İLK 10’DA OLMAYI ARZU EDİYORUZ”

Kupada finale çıkmak için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Koca, “Bütün gücümüzle kupada finale kadar çıkma mücadelesi verip, finalde de Ankaragücü’nün hak ettiği kupayı tekrar müzesine getirmeyi arzu ediyoruz. Geçen hafta da Başakşehir maçında penaltı kaçtı, 3 net pozisyon kaçırdık. Başakşehir bir pozisyonla galip geldi. Bu futbolun kaderi ama her şey şans değil. Biraz yetenekle ve son vuruşla işi tamamlamak gerekiyor. İyi futbolla galip gelemeyince bir şey ifade etmiyor. Bugün beni mutlu eden en önemli şey iyi futbol. İkinci yarıda müthiş bir oyun ve bitirici vuruşlarla galip geldik. Trabzonspor’u mücadelesinden ötürü tebrik ediyorum. Bizim buna daha çok ihtiyacımız vardı. Camianın morale, oyuncuların motivasyona ihtiyacı vardı. Sonuna kadar gideceğiz. Ligde de cumartesi günü İstanbulspor maçıyla tekrar yeni bir başlangıç yapıp, hak ettiğimiz yerde, ilk 10 içerisinde olmayı arzu ediyoruz. Müthiş desteğinden ötürü taraftarımıza, camiaya teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“TARAFTARIMIZI HER ZAMAN TEBRİK EDİYORUZ”

Maç öncesi oyuncularla görüştüğünü ve camianın yeni bir başlangıç yapması gerektiğini belirten Faruk Koca, “Camianın beklentisine cevap vermek gerekiyordu. Taraftarı her zaman tebrik ediyoruz. Ankaragücü’nün özellikle taraftarı önemli bir aktör. Camiamızın ve taraftarımızın lig sonuna kadar takıma moral motivasyon vermek için tüm desteğini göstermesi gerekiyor. Eleştiriye açığız ama maçtan sonra bu eleştirileri yapmalarını rica ediyorum. 90 dakika oyuncuların moralini bozacak bir hareketin yapılması doğru değil. Oyuncuların ve teknik heyetin morale, desteğe ihtiyacı var. Bunu da taraftarlarımızdan bekliyoruz. İnşallah bundan sonra coşkulu taraftarlarımızla bütün maçlara çıkarız” şeklinde konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.