Eskişehir Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı ve Ak Parti İl Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyesinden Sağlık Çalışanı İşçileri Tehdit İddiaları Gündeme Bomba gibi Düştü.

Eskişehir Sağlık Camiası Öz Sağlık İş Sendikasının Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti İl Kadın kolları yürütme kurulu üyesi olan ve daha önce hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan F.Taşdelen’in kendisine tabi olmayan çalışanları tehdit ettiği ve işçileri Ak Parti İl kadın kolları Başkanının adını kullanarak mobing yaptığı iddia edildi.

Eskişehir Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı ve Ak Parti İl Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyesinden Sağlık Çalışanı İşçileri Tehdit İddiaları Gündeme Bomba gibi Düştü.
Yayınlama: 07.09.2022
A+
A-

Eski dönemlerde Vekillik yapmış bir kişinin desteklediği ve arkasında onun olduğunu dile getirerek  baskı, zulum, tehdit, iftira, şantaj yaparak başka sendikalara geçmesine engel olduğu İddiaları gündemden düşmüyor.

 

Eskişehir Öz Sağlık İş Sendikası Başkanı F.Taşdelen ‘in Sağlık  Çalışanı işçilere “ Başkan  Adayı olarak kimse karşıma çıkmayacak, başka sendikalara geçmeyeceksiniz, eğer geçen olursa başınıza geleceklerden ben sorumlu değilim” diyerek işçilere “sürgün, işten atılma” vs  gibi İnsan psikolojisini bozacak şekilde  baskı yaptığı iddia ediliyor.

 

Başkanı olduğu sendikadan istifa eden olduğunda, istifa edenlerin ailelerine ulaşarak

herkes benim arkamda, çocuğunuz Ak Parti sayesinde ekmek yiyor, yakın zamanda promosyon anlaşması yaptık, bu parayı alamaz, maaşını bile benim sayemde alıyor, bu sebepten dolayı İl Kadın Kolları Başkanım ve Vekiller çok hassas, işinden atılırsa benden günah gitti”  diyerek alenen tehdit ettiği iddiaları sağlık camiasında ve Parti tabanında şok etkisi yarattı.

 

Tarafımıza ulaşan bir çok sağlık çalışanı işçilerin ortak beyanında;

 

“ Biz Ak Partili veya başka bir partiden olmaz zorunda değiliz, Filiz Başkan hem sendika başkanlığı yapıp nasıl oluyor da bir siyasi partinin kadın kollarında yürütmede bulunabiliyor?  bu sendikaya üye olan herkes bir siyasi partilimi olmak zorunda?

 

Bizler ekmeğimizden olmayalım diyerek sesimizi çıkaramıyoruz! sendika değişikliği yapmak istediğimizde bize Ak Parti sopası gösteriyor, bizleri sürgünle tehdit ediyor, bundan önceki sendika başkanını Pkk lı diyerek, iftira atarak başkanlığından etmiş, yerine kendisi başkan olmuştur, bizlere de herhangi bir iftira atar korkusu ile konuşamıyor başka sendikalara geçemiyoruz. Bu rahatsızlığımızı defalarca dile getirmemize rağmen davranışlarında herhangi bir değişiklik olmadığı gibi baskı ve tehditler artarak devam ediyor.

 

Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı seviyor ve destekliyoruz. Bizlere kadro verdiği için minnettarız, önümüzdeki yapılacak seçimlerde yine her zaman olduğu gibi vefa borcumuzu ödeyeceğiz, lakin mevcut başkan bu makamda kaldığı müddet bizler içimizde ortak gizli bir platform oluşturarak Vekillik oylamasında asla ve asla oy vermeyi düşünmüyoruz.

 

Diğer diş hastanesi, Yunusemre devlet hastanesi ve Sosyal politikalarda bulunan sendika üyesi  arkadaşlarla ortak bir karar aldık !!!

 

Bizler işimizden atılma tehdidiyle karşı karşıya kalsakta , sağlık çalışanlarının en garip olan kesimini  bu şekilde tehditlere devam ettiği takdirde sandığa gitmeme kararı almış bulunuyoruz.

 

Biz Sağlık çalışanı işçiler olarak sesimizi duyurma fırsatı verdiğiniz için www.sonbasin.com a teşekkür ediyoruz ,diyerek noktaladılar.

 

Bizde SON BASIN ailesi olarak bu iddiaları gündeme taşımayı işçinin, yanında olmayı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Bu iddialara Ak Parti Eskişehir İl Kadın Kolları ve Hak iş e bağlı Öz Sağlık İş Sendikasının yetkililerinin nasıl bir cevap vereceği şimdiden merak konusu oldu.  

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş