Erdoğan devreye girdi, esir takası gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu savaş esiri takasının gerçekleştiğini açıkladı.Takasın ardından ABD’den Türkiye’ye teşekkür geldi.

Erdoğan devreye girdi, esir takası gerçekleşti
Yayınlama: 22.09.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yürüttüğü diplomasi trafiği sonucu 200 savaş esirinin mübadele edildiğini açıkladı.

“ÖNEMLİ BİR ADIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Türkiye’nin ara buluculuğunda gerçekleşen esir takasının savaşın sonlandırılması yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, esir mübadelesine imkan verdikleri için Putin ve Zelenskiy’e teşekkür etti.

SÖZCÜ KALIN: TÜRKİYE HER DAİM BARIŞTAN YANADIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya dair sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Türkiye’nin ara buluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında 200 savaş esiri mübadele edildi. Cumhurbaşkanımızın yoğun diplomasi trafiği neticesinde gerçekleşen bu mübadele, ülkemizin izlediği barış diplomasisinin en önemli sonuçlarından biridir. Türkiye her daim barıştan yanadır.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna ve Rusya arasında savaş esiri takasındaki arabuluculuğu için Türkiye’ye teşekkür etti.

UKRAYNA’DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkanı Andriy Yermak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında esir düşen 215 esirin takasının yapıldığını duyurarak, “Başkan Vladimir Zelenskiy net bir görev belirledi. Kahramanlarımızı eve geri getirmek. Sonuç, kahramanlarımız özgür” dedi.

Büyük bir mahkum takası olduğunu belirten Yermak, esir takasının birkaç aşamadan oluştuğunu ve farklı yerlerde gerçekleştiğini belirterek, “Rus esaretinden 215 kişiyi geri getirdik” dedi.

Rus esaretinden kurtarılanlar arasında askerlerin, sınır muhafızların, polislerin, ulusal muhafızların, gümrük memurların ve sivillerin bulunduğunu aktaran Yermak, esirler arasında farklı rütbede askerlerin ve Azov Taburu’ndan askerlerin olduğunu ifade etti.

Söz konusu esir takasının Devlet Başkanı Zelenskiy ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kişisel anlaşmanın sonucu olduğuna vurgu yapan Yermak, “Ruslar bize canlarıyla şantaj yapmak istediler ama bunu kimseye yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

BM KÜRSÜSÜNDEN DÜNYAYA BÖYLE SESLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nda önceki gün yaptığı hitabında, “Türkiye’nin dış politikadaki vizyonu daima barış odaklı olmuştur” ifadelerini kullanarak, İstanbul Mutabakatı’nın Birleşmiş Milletler’in son yıllarda imza attığı en büyük başarılardan biri olduğunu belirtmişti.

Yunan medyası çılgına döndü!Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri manşetlerde… Haberi GörüntüleİLGİNİZİ ÇEKEBİLİR’Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih yazmıştır’Haberi GörüntüleİLGİNİZİ ÇEKEBİLİRNew York’ta Türkiye, Rusya ve İran arasında kritik toplantıHaberi GörüntüleİLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan BM’de dünyaya bu görüntülerle seslendiHaberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş