Erden Timur: Net bir operasyon var

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, “Galip gelmemiz bir şeyi değiştirmiyor. Bundan önce gerçekten futboldaki bu gerginliği arttırmamak için susuyorduk. Birçok açıklamalar yapılırken, kendi camiamızdan baskı görmemize rağmen yine konuşmadık. O açıklamalara da karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var, bu masa başı mevzusu hakikatten var. Bunu da zaten önceden söylediler. Orada da gördük ki Türk futbolunu ne denli ayak altına alırsanız alın herhangi bir ceza söz konusu olmuyormuş” dedi.

Erden Timur: Net bir operasyon var
Yayınlama: 02.04.2023
A+
A-

Erden Timur, Galatasaray’ın sahasında Adana Demirspor’u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından açıklamalarda bulundu. Hakem kararlarını eleştiren Timur, “Zevkli bir oyun oldu. Bol pozisyonlu bir maçtı. Galip geldik. Takımımız da geçtiğimiz haftaki mağlubiyetten sonra iyi geri döndü. Fakat hep şöyle bir şey biliyorduk. Ligimizdeki bu gerginlik daha da fazla artmasın diye gerçekten çok bariz şeyler olmadığı müddetçe konuşmamayı tercih ediyorduk. Bu da yanlış anlaşılıyor. Mağlup olunca konuşuyorsunuz, galip gelince konuşmuyorsunuz deniliyor. İlk 10 hafta da aynı şeyi yapmıştık. Pozisyonları federasyonumuza iletmiştik. Değişen bir şey olmamıştı. 10 hafta bize VAR yasağı vardı. Şimdi de görüyoruz ki kırmızı kart yasağı var. Bu maç üzerine konuşmuyoruz bunu. 3 haftadır üst üste Türkiye’deki birçok taraflı ve tarafsız kesimin ortak görüşüyle, kırmızı kart pozisyonlarında VAR devreye girmiyor. Milli maç arasından sonra puan farkını azaltmak için belli ki öyle bir şey yapıldı. Bizim bariz 1 kırmızı kartımız verilmeyip, rakibimize de verilecek kırmızı kart verilmedi. Ondan önceki hafta yine aynı şekilde kural çok açıkken Donk’un pozisyonu var. 3 haftadır üst üste geliyor. Galip gelmemiz bir şeyi değiştirmiyor. Bundan önce gerçekten futboldaki bu gerginliği arttırmamak için susuyorduk. Bunu da şöyle ifade edeyim. Birçok açıklamalar yapılırken, kendi camiamızdan baskı görmemize rağmen yine konuşmadık. O açıklamalara da karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var, bu masa başı mevzusu hakikatten var. Bunu da zaten önceden söylediler. Orada da gördük ki Türk futbolunu ne denli ayaklar altına alırsanız alın, herhangi bir ceza söz konusu olmuyormuş. Bu da ayrı bir sorun. Çok önemli bir sorun. Gösterilmeyen tavır en önemli göstergedir. PFDK’nın böyle bir karar verip ona rağmen kimsenin gerilmemesi için konuşmuyoruz ama artık canımıza tak etti. Bunu ifade edeyim. Belli ki puan farkının açılması istenmiyor. Biz bundan sonra her konuda bu şekilde iletişimde olacağız. Lig içerisinde yapmayacağız ama lig sonunda zaten tüm kayıtlarıyla ve konularıyla elimizdeki her şeyi açıklayacağız. Bunu da net bir şekilde ifade edeyim. Şu an yapmamamızın sebebi dediğim gibi bu ligin gerginliğini arttırmak istemiyoruz. Ama şunu bilin ki her şey açık” şeklinde konuştu.

“LİG BİTTİĞİ ZAMAN HER ŞEYİ KONUŞACAĞIZ”

Galatasaray taraftarına da seslenen Erden Timur, “Galatasaray taraftarı, camiası ve hepimiz şampiyonluk için kenetlenmiş durumdayız. Bizi hiçbir şey bu yoldan geri çeviremez. Bunu tekrar edeyim. Milim bile geri adım atmayacağız. Bu kenetlenmenin sonucunda her zaman biliyorsunuz mayıslar bizimdir. Hep sonu şampiyonluk olmuştur. Bu sene de inşallah bu şekilde olacak. Bu hiçbir şekilde engellenemez. Sizlerin aracılığıyla tüm odaklara buradan sesleniyorum. Ne yapılırsa yapılsın, bizi bu yoldan döndüremeyecekler. Biz yine kendimiz için değil, herkes için adalet isterken çok samimiydik. Bizim dışımızda kimse kendi lehine olan pozisyonlardan sonra konuşmadı. Tersine ‘cambaza bak’ der gibi konuları farklı yerlere çekmeye çalıştılar. Biz yine lehimize bir şey olduğunda yine aynı olgun davranışı sergileyeceğizNe yapılırsa yapılsın hepimiz çok uyanık olacağız. Hepimiz her yerde, her ortamda bunları konuşacağız. Sadece bizler değil, herkes… İsterse 5-0 kazanalım maçı böyle bariz hatalar olduğu zaman bundan sonra 3 maç da sabretmeyeceğiz. Her zaman iletişimde olacağız. Bu en doğal hakkımız. Herhangi bir şekilde ligimizin değerini düşürmeden yapılan şeyler çok açık. Ligimizi Avrupa’da yerle bir eden bir açıklamadan sonra hiçbir şey yapılmaması burada federasyonun görüşünü gösteriyor. Son olarak şunu söyleyeyim. Bu sene evet önemli bir mücadele var. Bizde geçtiğimiz yıl 13’üncülükten buraya geldik. Ve bu sene şampiyonluğu göğüslemek için sahada elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bunu engellemeye çalışan odakların hepsiyle ilgili lig bittiği zaman konuşacağız. Çünkü şu an bu konuşmalar olduğunda dediğim gibi ligimiz etkileniyor. Lig bittiği zaman her şeyi yayıncı kuruluş, MHK ve federasyon hepsiyle ilgili her şeyin konusu gelecek. Çünkü maalesef çok vahim durumlar var. Vahim durumları bittikten sonra sonuç ne olursa olsun açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş