Dünya Kupası’nda skandal! Başkan Samuel Eto’o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu

Dünya Kupası haberleri: Samuel Eto’o, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda skandal bir olaya imza attı.

Dünya Kupası’nda skandal! Başkan Samuel Eto’o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi Avrupa devlerinde forma giyen, ülkemizde ise Antalyaspor ve Konyaspor’da top koşturan Samuel Eto’o, şu sıralar Kamerun Futbol Federasyonu başkanlık görevini yürütüyor. Efsane futbolcu Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda skandal bir olaya imza attı.    

SOYUNMA ODASINDA MİLLİ OYUNCULARI FIRÇALAMIŞTI 

Haziran 2022’de Kamerun Milli Takımı’nın 1-0’lık Brundi galibiyetine rağmen oynanan futboldan memnun olmayan Başkan Eto’o soyunma odasında oyuncularına sert bir dille azarlamıştı. Eto’o’nun futbolcuları şöyle fırçalamıştı: “Mutlu değilim. Kamerum Milli Takımı’nı temsil ediyorsunuz, karşınızda her kim olursa olsun yapılması gerekeni yapmalısınız. Ben yıllarca Dünya Kupası’nda başarılı olamadığımız için ağladım. Fakat sorunun ne olduğunu biliyordum. Ben başkan olduğum sürece işler bu şekilde yürümeyecek. Ben başkanlık görevini, bir şeyleri değiştirmek için aldım.

Dünya Kupası'nda skandal! Başkan Samuel Eto'o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu

‘KİMSENİN YERİ BU TAKIMDA GARANTİ DEĞİL’

Kimsenin yeri garanti değil bu takımda! Görevinizi yapacaksınız. Kamerun Milli Takımı forması giymek isteyen, buradayken görevini yerine getirecek. Yoksa gelmeyecek. Daha çok mutlu olurum. Gerekirse sahaya çocuklarla çıkarız. Benim hakkımda ne düşündüğünüzü biliyorum. ‘Adi herif’ diyorsunuz içinizden ama ben burada oturarak en iyisi oldum. Ben neden başarısız olduğumu biliyorum ve bugün başkanım. Size en iyi şartları sağlamak için kendi canım dahil her şeyi vereceğim. Kendi canımı bile! Size en iyi şartları sunmak için herkesle kavga ediyorum. Siz burada oturuyorsunuz ve arkada nasıl bir mücadele verdiğimi bilmiyorsunuz. Ama buraya geldiğiniz zaman, burası Kamerun beyler.”

YOUTUBER’A SALDIRDI

41 yaşındaki futbol adamı, 2022 Dünya Kupası son 16 turundaki Brezilya-Güney Kore maçının ardından öfke patlaması yaşadı ve Youtuber’e saldırdı. Fransız La Opinion, karşılaşmanın ardından Eto’o’nun Youtuber’a şiddet uyguladığı görüntüleri paylaştı.

Dünya Kupası'nda skandal! Başkan Samuel Eto'o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu

ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Görüntünün başında maçtan çıkan Eto’o’nun taraftarla fotoğraf çektirdiği görüldü. Daha sonra adının Said Mamouni olduğu öğrenilen Cezayirli bir Youtuber kadraja girdi. Kısa süre sonra yaşanan bir diyalog üzerine adeta çılgına dönen Eto’o bir anda Cezayirli Youtuber’ın üzerine yürümeye başladı.

SURATINA DİZİYLE TEKME ATTI

Araya girmeye çalışanlar olsa da öfkesini dizginleyemeyen Eto’o, yere düşen kamerasını almak için eğilmesini fırsat bilerek Mamouni’nin suratına diziyle şiddetli tekme attı. Mamouni sert tekmenin etkisiyle yere yığılırken, araya girenler efsane futbolcuyu bölgeden uzaklaştırdı. Aynı zamanda resmi Dünya Kupası Elçisi olan Samuel Eto’o’nun bu hareketi büyük şok etkisi yarattı. 

Dünya Kupası'nda skandal! Başkan Samuel Eto'o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu

 

YOUTUBER’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Daha sonra Youtube kanalından bir açıklama yapan Said Mamouni kırılan kamerasını ve Eto’o’nun suratında vurduğu yerleri gösterdi. Olayın nedeni henüz tam olarak bilinmezken tartışmanın geçtiğimiz mart ayında Dünya Kupası elemelerinde Cezayir ile Kamerun arasında oynanan maçla ilgili olduğu iddia edildi. Kamerun, deplasman golüyle Cezayir’i eleyip Dünya Kupası bileti almış, Cezayir cephesi ise maçın hakemine öfke kusmuştu. Mamouni’nin maçı hatırlatıp Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı olan Eto’o’ya hareket etmiş olabileceği ifade edildi.

Dünya Kupası'nda skandal! Başkan Samuel Eto'o çıldırdı, taraftarın suratına diziyle vurdu

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş