‘Dirençli görünüm ve performans korundu’

İkinci çeyrek büyüme verisi, iş dünyasında da olumlu yankı buldu. İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Ekonomi yılın ilk yarısı boyunca güçlü büyüme performansını korumuştur. Sanayimizin ilk çeyrekte 8.2 olan yıllık büyüme oranı ikinci çeyrekte yüzde 7.8’e gerilese de Türkiye büyümesine paralel bir seyir göstererek dirençli görünümünü korudu. Bu direnci, özellikle imalat sektöründe birinci çeyrekteki yüzde 8 olan büyümenin ikinci çeyrekte yüzde 9.1’e çıkmasında daha net görmekteyiz” dedi.

‘Dirençli görünüm ve performans korundu’
Yayınlama: 01.09.2022
A+
A-

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, yatırımların ilk çeyrekte yüzde 4.2 olan artış oranını ikinci çeyrekte yüzde 4.7’ye taşımasının önemine dikkat çekti. Olpak, ikinci çeyrek büyümesinin, yıllık yüzde 5 hedefinin yakalanabileceğini gösterdiğini vurguladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7.5’le oldukça başarılı bir performans sergileyen Türkiye ekonomisi, ikinci çeyrekte de yüzde 7.6 oranında büyüyerek hem üretim hem de ihracat becerisini sürdürmeyi başarmıştır. Böylece Çin’in yüzde 0.4, ABD’nin yüzde 1.7, İngiltere’nin yüzde 2.9, Euro Bölgesi’nin ise yüzde 3.9 büyüdüğü bu dönemde ülkemiz, G20’de ikinci sırada yer alarak küresel ekonomi içerisinde yine pozitif ayrışmıştır” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da şu açıklamayı yaptı: “Önümüzdeki süreçte enflasyonu düşürüp büyümeyi kalıcı ve sürdürülebilir hale getirerek toplumsal refahı sağlayabiliriz. İhracattaki başarımızı parite etkiliyor olsa da Türkiye üretimi ve ihracatıyla küresel ekonomide önemli yer edindi. Dışarıda bu ivmeyi sürdürürken içeride de enflasyonla mücadelenin başarılı olması ekonomik hareketliliği artıracaktır. Dar gelirlilere yönelik yeni konut projesinin, uzun süre ekonomide lokomotif görev üstlenen inşaat sektörünün sıkıntılı sürecini atlatmasına katkı sağlamasını ve bunun da büyümeye yansımasını bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş