DIGI-TR Projesi ile eğitim alan gençler işe başladı

Beykoz Üniversitesi, herhangi bir işte çalışmayan ve aktif öğrenciliği bulunmayan gençlere istihdam fırsatları yaratabilmek hedefiyle Avrupa Birliği destekli ‘Dijital Dönüşümdeki Ekonomide Gençlerin İmkanlandırılması: Dijital İş Becerilerinin Araç Tabanlı Yaklaşımla Kazanılması’ adlı DIGI-TR projesini hayata geçirdi. İki dönem, dört grup halinde verilen eğitimler ile 88 kursiyer bilgi teknolojileri ve dijital iş becerileri kapsamında dersler aldı. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan gençler işe başladı.

DIGI-TR Projesi ile eğitim alan gençler işe başladı
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

Beykoz Üniversitesi, Avrupa Birliği NEET PRO programı destekli eğitim projesi DIGI-TR ile gençlere lojistik sektörüne yönelik bilgi teknolojileri becerileri kapsamında eğitimler verdi. Proje ile 50 kadın ve 38 erkek olmak üzere iki dönem halinde toplam 88 gence ulaşıldı. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan 27 genç, işe yerleştirildi. Proje odaklı öğrenme yaklaşımı ile verilen eğitimlerde gençler iş becerilerini ve yazılım araçlarını kullanma yetkinliklerini kazanarak gelişim kaydetti.

Projenin 8 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştiren kapanış toplantısı ile Beykoz Üniversitesi, projeyi tamamlamış ve gençleri istihdama kazandırmış olmanın heyecanını paylaştı. Proje Koordinatörü Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru DIGI-TR Projesi hakkında deneyimlerini ifade ederken şunları söyledi:

“Beykoz Üniversitesi olarak Avrupa Birliği destekli DIGI-TR Projesini geliştirdik ve hayata geçirdik. Projemizin amacına uygun olarak bir işte çalışmayan ve herhangi bir kurumda eğitim almayan gençlerimizin istihdamına katkı sunmak istedik. Proje çerçevesinde dijital iş becerilerini geliştirmeye odaklanarak 88 gencimize ulaştık. Lojistik sektöründeki bilgi birikimimiz ile dijital yetkinliklerimizi kursiyerlerimiz ile paylaştık. Projenin eğitim programını başarı ile tamamlayan gençlerimiz istihdam sürecini İŞKUR ile yürüttü ve yürütmeye devam ediyor. Projeye katılan ve istihdama dahil edilen her bir gencimiz ile gurur duyuyor, projenin geliştirilmesinde emek, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.”

STK’LAR İLE KOORDINELİ YÜRÜTÜLEN PROJE TAMAMLANDI

Proje ortakları arasında lojistik sektörünün önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Servis Sağlayıcıları Derneği (UTIKAD) yanı sıra Mars Lojistics ve Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) yer aldı. Beykoz Üniversitesi’nin öncelikli tematik alanlarından biri olan lojistik alanındaki birikimi ve projeye lojistik sektörü temsilcilerinin katılımı ile gençlere istihdam fırsatları oluşturuldu.

Eğitimlere katılan gençlere lojistik alanı ile ilgili ihtiyaç duyulan becerilerin kazandırılması için zorunlu ve seçmeli 10 modül halinde 50 tam günde toplam 250 saat süren kapsamlı bir program hazırlandı. Eğitim proje odaklı olarak tasarlanırken uygulamaya ve belirli yazılımların kullanılmasına da ağırlık verilerek tamamlandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş