Depremzedeler için ‘kurbanlık’ bağışı, köyde kampanyaya dönüştü

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Recep ile Hatice Koç çiftinin depremzedelere destek amacıyla kurban için yetiştirdiği hayvanını bağışlaması köyde yardım kampanyasına dönüştü. Köylülerin bağışladığı 200 küçükbaş, 15 büyükbaş, ilçedeki gönüllü 50 kasap tarafından kesilip, işlendikten sonra belediyenin aşevinde kavurma yapılarak, deprem bölgesine gönderiliyor.

Depremzedeler için ‘kurbanlık’ bağışı, köyde kampanyaya dönüştü
Yayınlama: 11.02.2023
A+
A-

İlçeye bağlı Baştepe köyünde çiftçilikle uğraşan Recep ile Hatice Koç çifti, kurban için yetiştirdiği 450 kiloluk hayvanlarını geçen çarşamba günü depremzedelere bağışladı. Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, belediye mezbahasında kesilen dananın etinden kavurma yapılıp deprem bölgesine gönderileceğini duyurdu. Çiftin depremzedelere yardımının duyulmasının ardından köylüler de hayvanlarını bağışlamaya başladı. Yardım kampanyasına dönüşen hayvan bağışında köylüler 200 küçükbaş, 15 büyükbaşı belediyeye teslim etti. Mezbahaya getirilen hayvanlar ilçedeki gönüllü kasaplardan oluşan 50 kişilik ekip tarafından geç saatlere kadar kesilerek işleniyor. İşlenen etler aşevinde kavurma yapılarak depremzedelere gönderiliyor. Kampanyaya bağışlanan 8 ton civarında etin 5 tonu işlenip kavrularak depremzedelere gönderildi. Köylülerin hayvan bağışının devam ettiği öğrenildi.

Depremzedeler için 'kurbanlık' bağışı, köyde kampanyaya dönüştü

KASAPLAR SEFERBER OLDU

Belediye Başkanı Mustafa Çöl, hayvanlarını depremzedelere destek için bağışlayanlar ve gönüllü olarak etleri kesen kasaplara teşekkür etti. Belediye veteriner hekimi Güner Geymen, “Bir vatandaşlarımızın başlattığı kampanya büyüyerek devam etmekte. 50 kasap seferber oldu. 3 gündür kesimlere devam edip etler işleniyor. Kavurma yapıp depremzedelerimiz için bölgeye sevk ediyoruz” dedi.

Depremzedeler için 'kurbanlık' bağışı, köyde kampanyaya dönüştü

Hayırseverlerin bağışladığı hayvanları kesmek için gönüllü görev yapan kasaplardan İsmail Melikoğlu, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Her zaman olduğu gibi Türk milleti bir araya gelmeyi başardı. Sağ olsunlar yardımda bulundular. Biz de Sandıklı’nın kasap esnafı olarak destek vermeye geldik. Eti pişirmeye hazır hale getiriyoruz. Bazı kasaplar gündüz, bazıları dükkanını kapatıp geliyor. Elimizden geldiğince burada yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

İlçedeki dükkanını kapattıktan sonra bağışlanan hayvanları kesimi ve etlerinin işlenmesi için mezbahada gönüllü çalıştığını anlatan kasaplardan Mert Ertan Manav, “Dükkanlarımızı kapatıp buraya geliyoruz. Gece 1-2′ ye kadar çalışıyoruz. Etleri işleme, doğrama gibi işlemleri yapıp hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş