Depremzededen tüyleri diken diken eden sözler: O ses kulaklarımdan gitmiyor, 100 yıl geçse de unutmam

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde yıkılan evlerinden eşi ve 2 çocuğuyla son anda kurtulmayı başaran Eshabil Demir, “O ses kulaklarımızdan gitmiyor. Çocukları uçaklara zor bindirdim. Otobüslere zaten bindiremiyoruz, ‘Baba sallanıyor’ diyorlar. Çok büyük bir ses oldu. 50 yıl da, 100 yıl da geçse ben unutamam onu” dedi.

Depremzededen tüyleri diken diken eden sözler: O ses kulaklarımdan gitmiyor, 100 yıl geçse de unutmam
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 2 depremde evleri yıkılan depremzedelerden bazıları Edirne’ye gelerek yakınları ve yurtlara yerleşiyor. Mimar Sinan Spor Salonu’nda depremzedeler için oluşturulan ücretsiz market aracılığıyla ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar tanıdıklarının yanına ya da kendileri için ayarlanan yurtlara yerleşiyor.

“ÇOCUKLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Eşi Nutiye Demir ile oğulları Eymen Miraç Demir ve Hikmet Alp Demir ile yardım merkezine, ihtiyaçlarını karşılamak için gelen Eshabil Demir (32), “Evimizde çatlaklar var, girilmeyecek durumda. Akrabalarımızın evleri yıkıldı hep. Anlatılmaz, çok zor bir durum. Allah kimsenin başına vermesin. Akrabalarımızdan 5-6 kişi enkaz altında kaldı. Türkiye’nin başı sağ olsun, diyecek bir şey yok, sözün bittiği yer. 1 haftadan beri oradaydık, yardımcı olduk. Enkazda eşe dosta yardım ettik. Artık çocukların psikolojisi bozuldu mecbur buraya geldik. Düzeldikten sonra tekrar gideceğiz. Sağ olsun devletimiz bütün imkanları seferber etti. Herhangi bir sıkıntımız olmadı, yiyecek içecek açısından” dedi.

Depremzededen tüyleri diken diken eden sözler: O ses kulaklarımdan gitmiyor, 100 yıl geçse de unutmam

“KENDİMİZİ TOPARLADIKTAN SONRA DÖNECEĞİZ”

Her şeyin düzelmesinin ardından Kahramanmaraş’a geri dönmeyi planladıklarını belirten Demir, “Allah kimseye yaşatmasın. Biz şanslıydık, kurtulduk. Bu saatten sonra kendimizi toparlayacağız. Orası bizim memleketimiz, döneceğiz, yapacak bir şey yok. Allah devletimizden, asker ve polisimizden razı olsun. Kahramanmaraş’tan buraya gelene kadar yolda kimse 1 kuruş para almadı bizden” diye konuştu.

“BİR UĞULTUYLA GELDİ, GARİP BİR SESTİ”

Deprem anına oluşan sesin de kulaklarından gitmediğini ifade eden Eshabil Demir, “O ses kulaklarımızdan gitmiyor. Çocukları uçaklara zor bindirdim. Otobüslere zaten bindiremiyoruz, ‘baba sallanıyor’ diyorlar. Çok büyük bir ses oldu. Ben hayatımda böyle bir şey duymadım. Bir uğultuyla geldi sanki, garip bir sesti. Uykuya daldığımda o sesi duyuyorum halen. Kulağımdan gitmiyor o ses. 50 yıl da, 100 yıl da geçse ben unutamam onu. Orası yeniden yapılsa yine de unutamam” ifadelerini kullandı.

“HALEN DEPREM OLUYOR ZANNEDİYORUZ”

Eshabil Demir’in eşi Nutiye Demir ise yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. Demir, “Halen korkumuz devam ediyor. Halen deprem oluyor zannediyoruz. Biz sağız çok şükür ama her şeyimizi, evimizi, yurdumuzu orada bıraktık geldik. Allah kimsenin başına vermesin, düşmanımın başına vermesin. Hiç aklımıza gelmezdi bunları yaşayacağımız. Psikolojik olarak hepimiz çöktük. Halen aklımız orada. Tek temennim bir an önce bugünleri atlatıp bir an önce memleketimize geri dönmek. Hep bir yanımız eksik, orada kaldı” şeklinde konuştu.

Depremzedeler İçin Ücretsiz Barınma Yerleri Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş