Deprem bölgesine yardım malzemesi ulaştırmak üzere Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan 6 uçak havalandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgeye yönelik oluşturduğu “hava yardım koridoru” kapsamında Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan 6 uçakla yardım malzemesi ile arama kurtarma ve sağlık ekibi taşındı.

Deprem bölgesine yardım malzemesi ulaştırmak üzere Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan 6 uçak havalandı
Yayınlama: 09.02.2023
A+
A-

ANKARA (AA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Afet Acil Durum Kriz Masası çalışmalarını sürdürüyor.

Depremle ilgili taleplere masa aracılığıyla yanıt verilirken, arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için depremin hemen ardından oluşturulan “hava yardım koridoru” aralıksız işliyor.

Ankara’daki Etimesgut Askeri Havaalanı’na deprem bölgesinden dönen askeri uçaklar inerken, bazıları da yardım götürmek üzere havalanıyor. Bugün şu ana kadar 2’si A400 M ve 4’ü CN-235 olmak üzere 6 askeri uçak, depremin yaşandığı illere yardım malzemesi ile arama kurtarma ve sağlık ekibi ulaştırmak üzere havalandı.

Gönderilen yardım malzemelerinin arasında kıyafet, eldiven, bere, battaniye, yatak, su, gıda malzemesi, jeneratör, çorba kasesi, karton bardak, ceset torbasının yer aldığı öğrenildi.

Malzemelerin ve ekiplerin bölgeye sevkiyatları sürüyor.

Muhabir: Orhan Onur Gemici

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş