Çinli Skywell Türkiye’de üretecek

ÇİNLİ Skywell, Türkiye’de elektrikli araçları için batarya geliştirme ve üretim fabrikası açacağını duyurdu.

Çinli Skywell Türkiye’de üretecek
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

Anlaşmaya göre 2024 yılının ilk çeyreğine kadar Skywell araçlar için 800 + 4C mimariye sahip batarya üretim fabrikası açılacak. İki grup proje için toplamda 25 milyon Dolar yatırım yapacak. Geçtiğimiz hafta Türkiye’yi ziyaret eden Skywell Kurucu Ortağı ve CEO’su Wu Longba, İstanbul’da düzenlenen toplatıda Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Wu Longba, yatırım kararını şöyle anlattı: “Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın 15 ülkesinde distribütörümüz olan Ulu Motor ile batarya fabrikası açmak konusunda anlaşmaya vardık. Türkiye-Çin ilişkileri açısından da önemli bir dönüm noktası olacak bu işbirliği için çok heyecanlıyız. Türkiye’de bir araç üretim hattı kurmayı, yedek parça tedarik sistemi getirmeyi ve bazı parçaların üretimini yapmayı da planlarımız arasına koyduk. İsteğimiz Türkiye’nin yeni enerji araç endüstrisi teknolojisini ve kapasitesini geliştirmeyi planlamak.”

YERLİ ÜRETİM FİYAT AVANTAJI SAĞLAR

Skywell, Aralık 2022’de Türkiye’nin haricinde 14 ülkenin daha sorumluğunu Ulu Motor’a vermişti.

Bu kapsamda, aralarında Bulgaristan, Avusturya, Hırvatistan, Slovenya, Slovakya, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Çekya ve Gürcistan’ın da olduğu toplam 15 ülkenin yönetimi ve distribütörlüğünü Ulu Motor yönetiyor.

Çinli markanın dünyada en çok satış yaptığı üç ülkeden biri ise, Çin’den ithal edilen elektrikli otomobillere uygulanan ek vergiye rağmen Türkiye olarak açıklanıyor.

Hatırlanacak olursa, Mart 2023’te Çin’den ithal edilen elektrikli taşıtlara yüzde 40 ilave gümrük vergisi uygulanması yönünde karar alınmıştı.

Dolayısı ile, Skywell’in batarya haricinde Türkiye’de otomobil üretmesi halinde, markanın otomobillerinin önemli bir fiyat avantajına kavuşacağı söylenebilir. Böyle bir durumda, Skywell’in Türkiye’de daha yüksek satış rakamlarına kavuşarak pazar payını artırması sürpriz olmayacaktır.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş