Çin’de eylemlere polis engeli

Çin’de hükümetin ‘sıfır Kovid’ stratejisi ve uyguladığı yöntemler, uzun zamandır ülkede görülmemiş protestoları beraberinde getirirken, polisin aldığı sert tedbirler sonrası birçok kente yayılan gösteriler şimdilik bastırılmış gözüküyor.

Çin’de eylemlere polis engeli
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

Başkent Pekin ve Şanghay sokaklarında yüzlerce araç ve polis memuruyla hazır olan güvenlik kuvvetleri, eylemlerin sürmesine izin vermedi. Eylemlere katılan çok sayıda kişinin ise polisçe arandığı ve soruşturulduğu, sorguya çekildiği, telefonlarının kontrol edildiği belirtiliyor.

Öte yandan Çin’deki sağlık uzmanlarının Kovid kısıtlamalarını savunduğu ancak son olayların ardından bazı önlemlerin azaltılabileceği yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Nitekim Pekin’de basın açıklaması yapan uzmanlar, ülkenin Kovid politikasını savunurken, sorunların yerel yöneticilerin kuralları uygulama biçiminden kaynaklandığını öne sürdü. Buna rağmen ülkede alınan sert önlemlerin devam ettiği, son olarak büyük kentlerdeki üniversitelerin, öğrencileri yarıyıl sona ermeden evlerine gönderdiği belirtiliyor. 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş