Belçika, bu yıl içinde Ukrayna’ya 977 milyon euro destek sağlayacak

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Başbakan Alexander De Croo ile güvenlik anlaşması imzaladı. Zelenski, anlaşma kapsamında Belçika’nın 977 milyon euro askeri destek sağlayacağını belirtti.

Belçika, bu yıl içinde Ukrayna’ya 977 milyon euro destek sağlayacak
Yayınlama: 28.05.2024
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yaptığı açıklamada, “Bugün Brüksel’de Başbakan Alexander De Croo ile birlikte Ukrayna ve Belçika arasında ikili güvenlik ve uzun vadeli destek anlaşmasını imzaladık. Belge, Belçika’nın bu yıl Ukrayna’ya yapacağı en az 977 milyon euroluk askeri yardımın yanı sıra Belçika’nın anlaşmanın 10 yıllık süresi boyunca ülkemize destek sağlama taahhüdünü de içeriyor. İlk kez böyle bir anlaşmada 2028 yılına kadar Ukrayna’ya teslim edilecek F-16 savaş uçaklarının tam sayısı 30 adet olarak belirtiliyor ve ilk uçak bu yıl teslim ediliyor” dedi.

GENİŞ KAPSAMLI ASKERİ DESTEK

Zelenski, askeri desteğin zırhlı araçlar, hava savunma sistemleri, deniz güvenliği, mayın temizleme ve askeri eğitimi de içerdiğini belirtti. Ukrayna lideri açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Anlaşma, Belçika’nın zamanında güvenlik yardımı, modern zırhlı araçlar, Ukrayna’nın hava kuvvetleri ve hava savunma ihtiyaçlarını karşılayacak ekipman, deniz güvenliği, mayın temizleme, topçu mühimmatı koalisyonuna katılım ve askeri eğitimi garanti ediyor.

Belgede ayrıca savunma sanayi iş birliği, Ukrayna’nın Barış Formülü’nün desteklenmesi, Rusya’ya karşı yaptırımların güçlendirilmesi, zararların tazmin edilmesi, saldırgan için adalet, dondurulmuş Rus varlıklarının kullanımı ve ekonomik iyileşme öngörülüyor.

Ukrayna ve Belçika ayrıca istihbarat, siber güvenlik ve dezenformasyonla mücadele alanlarındaki işbirliklerini derinleştirecek. Belçika ayrıca Ukrayna’nın gelecekteki AB ve NATO üyeliğini de desteklediğini ifade eder.

Başbakan De Croo’ya, hükümetine ve tüm Belçikalılara Ukrayna’ya verdikleri sarsılmaz ve uzun süreli destek için teşekkür ederim.”

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş