“Bana bir şey yapmadı” demişti! Yörük kızı Müslüme’nin annesinden duruşmada kayınpederine şok suçlama

Mersin’in Gülnar ilçesinde, 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin haklarında çeşitli suçlardan dava açılan biri tutuklu 4 aile yakınının yargılanmasına devam edildi. Tanıkların dinlenmesinin ardından söz verilen anne S. Yağal, tutuklu bulunan kayınbabası tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürdü. Anne Yağal, daha verdiği ifadede “Kayınpederimin suçu yok. Bana tecavüz etmedi. Cenab-ı Allah bana hesap sorar, bana bir şey yapmadı” demişti.

“Bana bir şey yapmadı” demişti! Yörük kızı Müslüme’nin annesinden duruşmada kayınpederine şok suçlama
Yayınlama: 10.01.2023
A+
A-

Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmaya, kayıp olarak aranan Müslüme Yağal’ın 19 Kasım 2021’de ölü bulunmasına ilişkin, çocuğun tutuklanan büyükbabası H. Yağal, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

ANNEDEN “CİNSEL SALDIRI” SUÇLAMASI

Tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal, suça sürüklenen ağabey O. Yağal ve bazı tanıkların da SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tanıkların dinlenmesinin ardından söz verilen anne S. Yağal, kayınbabası H. Yağal tarafından “cinsel saldırı”ya uğradığını öne sürdü.

DURUŞMA 16 MART’A ERTELENDİ

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, küçük kızın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan tekrar istenen raporun beklendiği gerekçesiyle H. Yağal’ın tutukluluğunun devamına, diğerlerinin de mevcut halinin sürmesine karar vererek duruşmayı 16 Mart’a erteledi.

OLAY VE DAVA SÜRECİ

Mersin‘in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021’de çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme’nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cansız bedeni 19 Kasım 2021’de ilçedeki kırsal alanda bulunmuş ve ertesi gün Karaman’da toprağa verilmişti. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 8 aile yakınından büyükbaba H. Yağal tutuklanmış, 3’ü tutuksuz yargılanmak üzere diğerleri serbest bırakılmıştı.

Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili iddianamede, tutuklu sanık H. Yağal hakkında “kendisini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme”, “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme”, “Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından hapis cezası istenmişti.

İddianamede, tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve suça sürüklenen ağabey O. Yağal için de “suçluyu kayırma” suçundan ceza talep edilmişti. H. Yağal hakkında, gelini S. Yağal’a karşı “nitelikli cinsel saldırı”da bulunduğu, bu saldırı sonucunda gelininden doğduğu belirlenen A. Yağal’a karşı da “çocuğun cinsel istismarı” suçunu işlediği iddiasıyla hazırlanan ek iddianame dava dosyasıyla birleştirilmişti.

Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu ve olay raporlarında, küçük kızın kesin ölüm nedeninin henüz belirlenemediği bilgisine de iddianamede yer verilmişti.

OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILMIŞTI

Davanın ilk duruşmasında alınan karar gereği, geçen yıl 2 Eylül’de olay yerinde keşif yapılmıştı. Müslüme’nin kaybolmadan önce görüldüğü bölgede başlayan keşifte, mevkinin küçük kızın cesedinin bulunduğu alana uzaklığı hesaplanmış, ormanlık alanda detaylı inceleme yapılmış, çadır ve ağılın konuşlandığı bölge, hayvanların otlatıldığı noktalar ve olay günü aile üyelerinin bulunduğu alanlar kayıt altına alınmıştı.

Keşif ekibinin zorlu arazi yapısı nedeniyle yaya olarak ulaşmakta güçlük geçtiği küçük kızın ölü bulunduğu mevkideki incelemelerde, Müslüme’nin cansız bedeninin ulaşıldığı noktaya kendi imkanlarıyla çıkmasının mümkün olmadığı görüşü, Mersin Barosu avukatlarınca dile getirilmişti. Baro avukatları, söz konusu görüşün bilirkişi raporuna da eklenmesini istemişti.

İkinci duruşmada, küçük kızın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan tekrar rapor alınması kararlaştırılmıştı.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.