Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama 1485 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğunu açıkladı.

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklama ile Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı’nın (EUROCONTROL) Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirdi. Uraloğlu, 15-21 Temmuz dönemi hava trafik istatistiklerine göre, Türkiye’nin Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında günlük 3 bin 959 uçuş ortalaması ile 6’ncı sırada olduğunu ifade ederken; İstanbul Havalimanı’nın ise günlük ortalama 1485 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğunu aktardı. İstanbul Havalimanı’nın dünya genelinde 7’nci sırada yer aldığını ve bu listede Avrupa’yı temsil eden havalimanları arasında 1’inci olduğunu vurgulayan Uraloğlu, Türk hava sahasının ise uçuş başına 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahaları arasında yer aldığını kaydetti.

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en yoğun havalimanı

‘ANTALYA HAVALİMANI 8’İNCİ’

Bakan Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nın ise günlük ortalama 1036 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanları sıralamasında 8’inci olduğunu ve Palma de Mallorca ile Rome Fiumicino Havalimanları’nın önünde yer aldığını belirterek, “Bu dönemde EUROCONTROL hava sahasında uçuş başına ortalama 7,5 dakikalık bir gecikme yaşanırken, EUROCONTROL üyeleri arasında ortalama 1 dakikadan fazla gecikme süreleri yakaladı. Budapeşte, Ukrayna hava sahasından kaynaklı oluşan kısıtlamalardan dolayı ortalama 9,4 dakikalık gecikme ile en yüksek gecikme yaşayan hava sahası oldu. Türk hava sahası ise bu dönemde, uçuş başına 0,5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri oldu” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş