Bakan Özhaseki: Akyaka’da gezi teknelerinin çevre dostu dönüşümünü sağladık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İlk olarak 2016 yılında hayata geçirdiğimiz proje ile Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli, çevre dostu teknelere dönüşümünü sağladık dedi.

Bakan Özhaseki: Akyaka’da gezi teknelerinin çevre dostu dönüşümünü sağladık
Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-

Bakan Mehmet Özhaseki, yazılı açıklamayla 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda hız kesmeden çalıştıklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya hız kesmeden devam ediyoruz. İlk olarak 2016 yılında hayata geçirdiğimiz proje ile Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli, çevre dostu teknelere dönüşümünü sağladık. Şarj edilerek ya da güneş enerjisiyle çalışan teknelerimizle, suyumuz da havamız da daha temiz, daha berrak bir görünüm kazandı” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki: Akyaka'da gezi teknelerinin çevre dostu dönüşümünü sağladık

‘ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİ EN AZA İNDİRDİK’

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nin biyolojik çeşitliliğini ve çevre değerlerini korumak amacıyla hayata geçirdikleri projenin önemine değinen Bakan Özhaseki, Akyaka Kadın Azmağı’nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli tekneye dönüşümü ile bölgedeki çevre ve gürültü kirliliğini en aza indirdiklerini belirtti. Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından da Akyaka Kadın Azmağı’ndaki vatandaşların çevre dostu elektrikli teknelerle ilgili düşüncelerini anlattıkları bir videoya da yer verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş