Bakan Kaçır gençlere seslendi: “Birlikte Dünyada oyun kurucu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, “Bugün hep birlikte bölgesinde güç unsuru, dünyada oyun kurucu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz. Dünya devletleriyle açılan arayı, 20 yıla 100 yıllık projeler sığdırarak kapatıyoruz.” dedi.

Bakan Kaçır gençlere seslendi: “Birlikte Dünyada oyun kurucu bir Türkiye’yi inşa ediyoruz”
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

İzmir Çiğli Havaalanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’in açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve İzmir Valisi Süleyman Elban’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünde İzmir’in kurtuluşunun önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, Türk milletinin kodlarında esaret bulunmadığı gerçeğinin “Büyük Taarruz” ile tüm dünyaya bir kez daha kanıtlandığını söyledi.

İzmir’in 9 Eylül sabahında kurtuluşunun “hasta adam” zannedilen Türk milletinin küllerinden doğuşunun nişanesi olduğunu vurgulayan Kacır, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diledi.

Kacır, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım atarken Türkiye’nin yeniden tarih sahnesinde bulunduğunu, oyun kurucu ve söz sahibi kimliğiyle bir dünya devleti olduğunu ifade etti.

Artık Ali Kuşçu’nun, Fergani’nin, Uluğ Bey’in, Hezarfen’in mirasının Türk gençliğinin ellerinde yükseldiğini vurgulayan Kacır, Vecihi Hürkuş’un, Nuri Demirağ’ın, Şakir Zümre’nin akamete uğratılmış nice girişiminin bir adım ötesine geçip geleceğe ışık tutan atılımlarla yeniden hayat bulduğunu anlattı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş