Bakan Göktaş: Aile danışmanlığı hizmetimizden 116 bin 351 çiftimiz yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı dedi.

Bakan Göktaş: Aile danışmanlığı hizmetimizden 116 bin 351 çiftimiz yararlandı
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, aile kurumunun koruması, güçlendirilmesi ve aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla 2012 yılından itibaren vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunduklarını ve ‘güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Politikalarının merkezine aileyi koyduklarını vurgulayan Göktaş, “Günümüzde yaşanan hızlı dönüşümler nedeniyle ailenin dayanıklılığını ve işlevselliğini korumak en önemli gayemiz. Bunun için geçtiğimiz günlerde 2024-2028 yıllarını kapsayan ‘Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’ hazırladık. Bu hedefler doğrultusunda aileyi korumak için aile odaklı eğitim, danışmanlık ve psikososyal desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

RİSKLERE KARŞI DANIŞMANLIK HİZMETİ

Aile refahının korunması ve evliliklerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için aile danışmanlığı hizmetinin önemine dikkat çeken Göktaş, “Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda bakanlık olarak biz de aile danışmanlığı hizmetimizi etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar 116 bin 351 çiftimiz yararlandı” değerlendirmesinde bulundu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU İMKANI

Göktaş, aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya en yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne bizzat başvurarak söz konusu destekten yararlanabildiğini bildirdi. Göktaş, uzman personel aracılığıyla vatandaşlara sunulan bu hizmetin daha çok kişiye ulaştırılması amacıyla 2019’dan itibaren e-Devlet üzerinden de başvuruları kabul etmeye başladıklarını belirterek, “Aile danışmanlığı hizmetinin daha çok kişiye ulaşması için teknolojiden de yararlanıyoruz. Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden ‘https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu’ linkinden talepte bulunabiliyor” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş