Bakan Austin, Fransa’da İkinci Dünya Savaşı gazileriyle buluştu

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Normandiya Çıkarması’nın yıldönümü kapsamında Fransa’da İkinci Dünya Savaşı gazileriyle buluştu.

Bakan Austin, Fransa’da İkinci Dünya Savaşı gazileriyle buluştu
Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-

Bakan Austin, yaptığı açıklamada, “Dünya Savaşı gazilerimize sonsuza dek borçluyuz ve özellikle de D-Day’in (Normandiya Çıkarması) ve Müttefiklerin Fransa’yı Nazi işgalinden kurtarmaya başlamasının 80. yılını kutladığımız şu günlerde. İkinci Dünya Savaşı gazilerimiz özgür dünyayı kurtardılar. Biz sadece onu savunmalıyız” dedi.

NORMANDİYA ÇIKARMASI

Tarihin en büyük deniz çıkarması olarak bilinen Normandiya Çıkarması, Nazi Almanyası’nın yenilgisiyle sonuçlanan İkinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştirdi. Batı Avrupa’da müttefik kuvvetlerin başkomutanlığını yapan ABD’li General Dwight D. Eisenhower, 6 Haziran 1944’te hazırlıklarını tamamlamış olan deniz kuvvetlerine saldırı emrini verdi.

Dönemin Alman istihbaratı ve askeri komutası, hava şartlarının kötü olması nedeniyle 6 Haziran’da bir çıkarma beklemiyordu. Normandiya bölgesindeki Nazi kuvvetlerinin komutanlığına getirilen Erwin Rommel, bu koşullarda çıkarmanın mümkün olmadığını düşünerek eşinin doğum gününü kutlamak için cepheden ayrılmıştı.

Çıkarmada yarım milyon askerin öldüğü tahmin ediliyor. Warfare History Network’ta yer alan verilere göre iki taraftan toplam 425 bin asker yaşamını yitirdi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş