Bağdat Caddesi’nde 1 kişinin ölümüne neden olan avukata 6 yıla kadar hapis istemi

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde otomobiliyle Yusuf Aktaş’a çarparak ölümüne neden olan Avukat Alp Endersoy hakkında, ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bağdat Caddesi’nde 1 kişinin ölümüne neden olan avukata 6 yıla kadar hapis istemi
Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık 2022 tarihinde Bağdat Caddesi ile Plaj Yolu Caddesi’nin kesiştiği yerde, saat 04.45 sıralarında karşıdan karşıya geçen Yusuf Aktaş’a 34 ND 0395 plakalı otomobille çarparak ölümüne neden olan Avukat Alp Endersoy hakkında iddianame hazırladı. İddianamede kaza sonrasında olay yerinden kaçan Alp Endersoy’un ifadesine de yer verildi. Endersoy ifadesinde, 60-65 kilometre hızla giderken, bir kişinin koşarak önüne çıktığı, fren yapmasına rağmen yerlerin ıslak olması nedeniyle aracın kaydığı, bu nedenle çarptığını anlattı. Yanındaki arkadaşlarının durmasına gerek olmadığını söylediğini ifade eden Endersoy, bu nedenle durmadığını bildirdi. 

MAKTUL VE ŞÜPHELİ EŞİT KUSURLU

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, Endersoy’un ‘Havanın yağışlı zemininin ıslak ve nemli oluşunun, kendisini yol içerisinde zorlayacak bir durum olabileceğini göz önüne alarak trafikte seyretmesi gerektiği’ değerlendirmesi yapıldı. Raporda Endersoy’un bu nedenle asli kusurlu olduğu ifade edildi. Raporda maktul Yusuf Aktaş ile ilgili karşıya geçmek için olay yerine 52 metre uzaklıkta bulunan trafik ışıklarından, yayalar için yeşil ışık yandığında geçmesi gerektiği de belirtildi. Yapılan değerlendirmede kazada Aktaş ve Endersoy’un eşit kusurlu olduğu tespitine yer verildi.

İddianamede avukat Alp Endersoy hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Avukat Alp Endersoy’un 3 aydan 3 yıla kadar avukatlık yapmasının da yasaklanması talep edildi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.