Aysu Türkoğlu ve Yasemin Altıntaş “20 Bridges Swim yüzüşünü tamamladı

Aysu Türkoğlu ve Yasemin Altıntaş, Türk kadınlarının gücünü ve azmini dünyaya göstermek amacıyla 48 kilometrelik “20 Bridges Swimö yüzüşünü 8 saat 30 dakikada tamamladı. Bu zorlu geçişi gerçekleştiren 2’li başarılarını Türk kadınlarına armağan etti.Türkoğlu ve Altıntaş, Manhattan adasının etrafındaki 46 kilometre uzunluğundaki parkurda, güçlü akıntılara ve zorlu koşullara karşı yüzerek, Türk kadınlarının dayanıklılığını ve kararlılığını dünyaya sergiledi.

Aysu Türkoğlu ve Yasemin Altıntaş “20 Bridges Swim yüzüşünü tamamladı
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

 

MANŞ DENİZİ’Nİ 60 KİLOMETREDE GEÇTİ

Öte yandan, Türkoğlu 2022 Temmuz ayında, 29’u 30’a bağlayan gecede, İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakika ve 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu. Ayrıca, 40 kilometrelik İrlanda-İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yaklaşık 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu unvanını kazandı. 20 Mart’ta, Yeni Zelanda’daki Cook Strait Geçişi için Wellington’da, 13.8 derece soğukluktaki suda güçlü akıntılara karşı mücadele ederek, 23 kilometrelik zorlu parkuru gece saatlerinde yüzerek yeni bir rekora imza attı.

Aysu Türkoğlu ve Yasemin Altıntaş “20 Bridges Swim yüzüşünü tamamladı

YASEMİN’DEN İNANILMAZ PERFORMANS

Yasemin Altıntaş ise, skolyoz hastası bir yüzücü olarak Türk kadınlarının gücünü ve azmini simgeliyor. Yasemin, denize olan tutkusuyla çocukluğunu deniz kabukları toplayarak ve kayalık kıyılarda deniz yaşamını keşfederek geçirdi. Yasemin, Türkiye genelinde açık su yarışlarına katılarak ve uluslararası yarışmalarda ülkesini temsil ederek dikkat çekti. 2023 yılında önemli başarılar elde eden Yasemin Altıntaş, 34 kilometrelik Catalina Kanalı’nı 13 saat 4 dakikada tamamladı, Güney Afrika’da Robben Adası Geçişi’ni tamamlayan üçüncü Türk oldu ve Megisti’den Kaş’a yüzme yarışında ve Çanakkale Boğazı geçişinde birinci oldu. Ayrıca, İtalya’daki Lago d’Orta’da düzenlenen 14 kilometrelik Oceanman yarışında Türkiye’yi temsil etti.

Aysu Türkoğlu ve Yasemin Altıntaş “20 Bridges Swim yüzüşünü tamamladı

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş