Avusturya zorlu grubu lider bitirdi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C Grubu üçüncü maçında Avusturya, Hollanda’yı 3-2 mağlup etti. Grubun diğer maçında ise Fransa ile Polonya 1-1 berabere kaldı.

Avusturya zorlu grubu lider bitirdi
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın C Grubu’nda Hollanda ile Avusturya karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maçta Slovak hakem Ivan Kruzliak düdük çaldı. Ivan Kruzliak’ın yardımcılıklarını Branislav Hancko ve Jan Pozor üstlendi. Mücadele Avusturya’nın 3-2’lik üstünlüğüyle sona erdi. Avusturya’ya galibiyeti getiren golleri 6’ncı dakikada kendi kalesine Donyell Malen, 59’uncu dakikada Romano Schmid ve 80’inci dakikada Marcel Sabitzer attı. Hollanda’nın golleri ise 47’nci dakikada Cody Gakpo ve 75’inci dakikada Memphis Depay’dan geldi. Puanını 6 yapan Avusturya gruptan lider olarak çıktı. 4 puanla üçüncü sırada yer alan Hollanda ise en iyi üçüncüler arasında yer aldı ve bir üst tura yükseldi.

C Grubu’nun diğer maçında ise Fransa ile Polonya kozlarını paylaştı. BVB Dortmund Stadyumu’ndaki mücadeleyi İtalyan hakem Marco Guida yönetti. Marco Guida’nın yardımcılıklarını Filippo Meli ve Giorgio Peretti yaptı. Fransa-Polonya karşılaşması 1-1 eşitlikle sona erdi. Fransa’nın golü 56’ncı dakikada Kylian Mbappe’den gelirken; Polonya’nın golünü 79’uncu dakikada penaltıdan Robert Lewandowski attı. Bu mücadelenin ardından Fransa puanını 5 yaptı ve ikinci olarak gruptan çıktı. Polonya ise grubu 1 puanla son sırada tamamladı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş