Avrupa Adalet Divanı’ndan Macaristan’a 200 milyon Euroluk ceza

Avrupa Birliği Adalet Divanı, sığınma politikasıyla ilgili aldığı 17 Aralık 2020 tarihli kararına uymaması ve uymak için gerekli tedbirleri almaması nedeniyle 200 milyon Euro tutarında toplu ödeme ve gecikme günü başına 1 milyon Euro tutarında ceza ödemesine hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı’ndan Macaristan’a 200 milyon Euroluk ceza
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-

Avrupa Birliği Adalet Divanı (CJEU) karar açıklamasında “İltica politikası: Macaristan’a, Adalet Divanı’nın kararına uymaması nedeniyle toplu olarak 200 milyon avro ödeme ve gecikme günü başına 1 milyon avro ceza ödemesi kararı verildi” denildi. Açıklamada Macaristan’ın ortak bir AB politikasına ‘kasıtlı olarak uymadığı’ ve ‘AB hukukunu son derece ciddi bir şekilde ihlal’ ettiği ifadeleri yer aldı.

DİĞER KOMŞU ÜLKELERDE BASKI OLUŞTURDU

Açıklamada ayrıca “Özellikle, Macaristan’ın yükümlülüklerini yerine getirmemesi, mali sorumluluk da dahil olmak üzere AB hukukuna uygun olarak uluslararası koruma için başvuranların kabul edilmesi, başvurularının incelenmesi ve Yasadışı bir şekilde kalan üçüncü ülke vatandaşlarının geri dönüşü, Üye Devletler arasındaki dayanışma ve sorumluluğun adil paylaşımı ilkesini ciddi şekilde baltalamaktadır” denildi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş